Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

AROS DE ESPERANZA

>Wie zijn we
>Programma's
>Methodiek
>Waar we werken
>Organisatie
>Bestuur
>Gegevens
>Fases

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

AROS DE ESPERANZA  >  Organisatie

Organisatie

   Afdrukken

De organisatie van Aros de Esperanza in Medellín bestaat momenteel uit vijftien personen: oprichter Guido Broekhuizen, projectcoördinatrice Andrea Giraldo, zes vrouwelijke Colombiaanse basketbalcoaches en zeven vrouwelijke Colombiaanse assistent-coaches. 

 

 

Guido en Andrea 

 

De coaches Andrea en Claudia waarmee Guido het project in 2008 begon maken nog steeds deel uit van de organisatie.    

 

 

Guido en coaches Claudia (links) en Andrea

     

Guido is verantwoordelijk voor de totale supervisie van het project.

 

De taken van Guido zijn o.a. de dagelijkse aansturing ter plaatse van het project, het analyseren en archiveren van de wekelijkse rapportage van de coaches, de rekenschap voor de financiële administratie (inclusief de salarisadministratie), het schrijven van projectvoorstellen en PowerPoint presentaties, het schrijven van de maandelijkse nieuwsbrieven, het onderhouden van de website (inclusief schrijven nieuwsartikelen), het aangaan van partnerships, het bezoeken van vergaderingen, het houden van lezingen/presentaties en het evalueren van het project.

 

Tevens traint Guido de basketbalteams van de wijk El Jardín, in de tussentijd dat Aros de Esperanza bezig is met het zoeken naar een gekwalificeerde coach die in deze wijk de trainingen zal gaan geven.

 

Andrea in haar taak als projectcoördinatrice is verantwoordelijk voor de monitoring van de basketbaltrainingen, het organiseren van de leaguewedstrijden & familiedagen, het inkopen van al het basketbalmateriaal en de fysieke uitbetaling van het salaris van de coaches.

 

De basketbalcoaches en assistentes zijn verantwoordelijk voor de inhoud van hun basketbaltrainingen, voor het coachen van hun teams tijdens wedstrijden en voor de wekelijkse communicatie met de ouders van de meisjes (huisbezoeken).

 

Foto staf Aros de Esperanza te Medellín gemaakt in 2010, nog in oude uniform.

Achterste rij (coaches - v.l.n.r.): Claudia, Andrea, Karina, Guido, Amanda, Liliana.

Voorste rij (assistentes - v.l.n.r.): Alejandra, Jesica, Anyuli, Leidys, Johana.

Op de foto ontbreken de nieuwe assistent-coaches Maria, Johana en Sandy.

 

Guido is sinds 1999 werkzaam in de humanitaire sportontwikkelingsector. Guido heeft achtereenvolgens in de continenten Afrika, Centraal Amerika, Azië en Zuid-Amerika gewerkt met het opzetten van humanitaire sportprojecten in sloppenwijken, vluchtelingenkampen en voor straatkinderen.

 

Tijdens zijn werkzaamheden in deze werelddelen, voor respectievelijk de organisaties SCORE, Camino Seguro, War Child Nederland, Right to Play en CDUC, heeft Guido de enorme kracht ervaren die sport kan hebben in het proces om de gezondheid, welvaart en levenskwaliteit van kinderen in de derde wereld te verbeteren.

 

Alle coaches van Aros de Esperanza zijn gediplomeerd Leraar Lichamelijke Opvoeding, met een specialisatie in basketbal, en zijn geselecteerd vanwege hun goede sociaal pedagogische vaardigheden die het werken met meisjes uit achtergestelde wijken vereist.

 

Een kerntaak binnen Aros de Esperanza is om de betrokkenheid van de deelnemende speelsters te verhogen binnen de organisatiestructuur. De speelsters zullen worden gestimuleerd om basketbal- en sociale activiteiten binnen het project van Aros de Esperanza te gaan organiseren en om de nieuwe leiders in de toekomst te worden.

 

Eén doel is bijvoorbeeld dat rond 2015 op zijn minst acht speelsters de basketbalcoaches helpen bij het geven van trainingen, en in de jaren daarna door zullen groeien naar de officiële positie van assistent-coach zodra ze daar oud genoeg voor zijn. In onze wijk Hato Viejo bijvoorbeeld hebben we reeds per februari 2012 onze eigen speelster Luisa González een kans gegeven als assistent-coach. Luisa nam al sinds de eerste dag (1 mei 2008) deel aan ons basketbalprogramma in de wijk Hato Viejo dus we zijn zeer blij dat zij nu door kan gaan groeien binnen onze organisatie.

 

Assistente Luisa (links) en coach Andrea, wijk Hato Viejo 

 

Aros de Esperanza richt zich tevens op het betrekken van familieleden als vrijwilligers in het project. De schaalvergroting van het basketbalprogramma door het betrekken van familieleden als vrijwilligers zal een contributie hebben tot grotere lokale participatie en eigenaarschapgevoel in de wijken.

 

Overige wijkinwoners zullen eveneens de plaats van Aros de Esperanza erkennen in de wijken, door het verkrijgen van de mogelijkheid om te profiteren van de samenwerking tussen Aros de Esperanza en de sociale overheidsinitiatieven, zoals de drugs en tienerzwangerschapprogramma’s.

 

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl