Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

6-4Ana María hoofdcoach San Pedro!
3-4Schooltenues dankzij BNNVARA!
16-3Aros tennistoernooi super gezellig!
1-3Cadeau Guido
22-2Bezoek Tjeerd + Jan
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Schooluniformen Studiefonds Aros

Schooluniformen Studiefonds Aros

Eén van onze huidige 12 programma's is ons Studiefonds waarmee wij deelnemende meisjes aan ons project ondersteunen via het betalen van o.a. hun schooluniformen. In Colombia hebben meisjes om naar school te kunnen gaan namelijk verplicht 2 verschillende schooluniformen nodig. Een dagelijks uniform bestaande uit een blouse, rok en nette schoenen, en een gymuniform bestaande uit een T-shirt, sportschoenen en trainingspak.

 

Deze 2 uniformen zijn echter erg duur, bij elkaar ruim 100 euro. Veel families kunnen dit niet betalen, waardoor deelnemende meisjes aan ons project van school af moeten gaan. Op school blijven en het afmaken van de middelbare school en het verder gaan studeren is echter waar ons project allemaal om draait, één van de hoofdredenen waarom wij ons project hebben opgezet. Wil een meisje bijvoorbeeld mee doen aan ons project, dan moet ze verplicht naar school toe gaan.

 

Dankzij de prachtige donatie van dhr. Niels Vermeijden kunnen wij 10 meisjes nieuwe schooluniformen gaan aanbieden. Dit had verleden jaar al moeten gebeuren, maar vanwege de destijds landelijke schoolstaking (en de vertraging in schoolrapporten) was het moeilijk om de 10 meisjes te selecteren. Meisjes met de beste schoolprestaties en gedrag komen namelijk in aanmerking voor ons studiefonds.

 

Eind januari zijn wij echter met de selectie begonnen en inmiddels hebben wij al 2 van de 10 meisjes geselecteerd. Eind februari willen wij alle 10 meisjes geselecteerd hebben en nieuwe schooluniformen hebben aangeschaft voor hen.

 

De eerste 2 geselecteerde meisjes zijn Anny Echavarría Vélez (11 jaar) en Ana Sofía Villegas Torres (10 jaar), deelnemend aan ons project in de wijk Efe Gómez. Anny had dringend een nieuw gymuniform nodig en Ana Sofía zowel een dagelijks schooluniform en gymuniform. Zie hieronder de foto's van Anny en Ana Sofía in hun nieuwe uniformen. 

 

 

 

 

 

 

 

  
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl