Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Bijlesprogramma uitgebreid!

Bijlesprogramma uitgebreid!

Eind maart/begin april hadden alle ruim 450 deelnemende meisjes aan ons sociaal basketbalproject hun 1e schoolrapport van het jaar ontvangen. Uit hun rapporten is gebleken dat de meisjes de meeste moeite hebben met de volgende 3 vakken: 
1. Wiskunde 
2. Engels 
3. Spaans 
 
Aan de hand van de gehouden interviews met diverse kandidaat-leraren hebben wij in de maand mei dan ook een lerares wiskunde, Alexandra Muñoz Herrera, op proef aangenomen die de meisjes in ons project gaat helpen met het begrijpen van dit voor hen meest moeilijke vak. Het concept breuken (en percentages) is bijvoorbeeld iets wat zij heel erg moeilijk vinden om te begrijpen. 

Op donderdag 29 mei hebben wij reeds hierover een bijles gehouden in de wijk Efe Gómez. Zie onderaan de tekst van dit artikel een film m.b.t. deze bijles, plus 8 foto's. 

Onze Engelse lessen verlopen al uitstekend, zie ook de artikels hierover op onze website. Inmiddels hebben wij hierbij ook de hulp gekregen van zowel een Australische vrijwilliger als twee Canadese vrijwilligsters, die ons bijstaan in deze lessen. Ook hiervan hebben wij diverse video's en foto's gemaakt, die u in de betreffende artikels kunt terugvinden. 
 
M.b.t. het vak Spaans zoeken wij nog een geschikte lerares. Hopelijk hebben wij die echter ook snel gevonden. De Spaanse taal is namelijk echt zeer gecompliceerd met een heleboel tijden en verschillende uitgangen. Bijvoorbeeld alleen al m.b.t. de Spaanse verleden tijd zijn er al 3 a 4 verschillende uitgangen en vervoegingen. Geen wonder dus dat de meisjes ook met dit vak erg veel moeite hebben.  
 

Video bijles wiskunde 28 mei 2014: http://youtu.be/Cb67PMMNbZo

 

 

Alexandra samen met de deelnemende meisjes wijk Efe Gómez 

 

 

 

 

 

 

 

   


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl