Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Verslechtering veiligheidssituatie

Verslechtering veiligheidssituatie

Helaas is momenteel de veiligheidssituatie in diverse wijken in Medellín weer zeer verslechterd. Zo ook in onze wijken Cristo Rey, San Pedro en 8 de Marzo.

 

In zowel Cristo Rey als San Pedro zijn de afgelopen weken in de parkjes, gelegen naast de basketbalvelden waar we trainen, diverse personen geliquideerd. Veel speelsters zijn hierdoor de laatste dagen niet op komen dagen op de trainingen uit angst voor het vele geweld.

 

En in de wijk 8 de Marzo is de lokale wijkbende in conflict geraakt met de naastgelegen wijk “La Sierra”, waardoor de wijk 8 de Marzo vaak beschoten wordt vanuit de hoger gelegen wijk La Sierra. Veel speelsters en inwoners in 8 de Marzo durven op dit moment niet meer over straat te gaan vanwege rondvliegende kogels.

 

Momenteel zijn we dan ook druk bezig om (tijdelijke) veiligere trainingslocaties te vinden. In de wijk Cristo Rey hebben we reeds besloten om definitief van trainingslocatie te veranderen. In plaats van het openbare basketbalveld in de wijk te blijven gebruiken, hebben we een school toestemming gevraagd om binnen hun schoolmuren te mogen trainen op hun basketbalveld.

 

Vanwege de goede relatie van Aros de Esperanza met de wijk Cristo Rey heeft de schooldirectie ons gelukkig toestemming verleend om geheel gratis hun basketbalveld te gebruiken. Het basketbalveld is zeer veilig, omgeven door hoge muren met prikkeldraad.

 

 

Nieuwe trainingslocatie wijk Cristo Rey

 

Voor de wijk San Pedro zijn we ook op zoek naar een basketbalveld binnen een school. Helaas ligt er geen enkele school dichtbij genoeg. Gelukkig heeft de politie goed opgetreden in deze wijk en heeft het aantal aanwezige politieagenten extra verhoogd, waardoor er de afgelopen dagen geen enkele bendeleden en drugsgebruikers aanwezig waren in het parkje naast het basketbalveld.

 

Voor de wijk 8 de Marzo zijn we ook op zoek naar een veiligere locatie. Helaas is ook in deze wijk niet echt een alternatief aanwezig. In overleg met de ouders van de speelsters beslissen we morgen of we wellicht voor een paar weken ons basketbalprogramma daar stil leggen totdat de rust in de wijk is weergekeerd.


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl