Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Verslag trip Spelen – 22 maart

Verslag trip Spelen – 22 maart

Ook de derde trip van ons naar de Spelen is wederom een fantastische belevenis geworden!

 

Met de oudste speelsters uit de wijk Hatoviejo (in de leeftijd van 13 t/m 14 jaar) en hun familieleden zijn we naar alle 3 de gespeelde wedstrijden geweest op maandag 22 maart. Maandag 22 maart was een publieke feestdag hier dus de speelsters hoefden niet naar school. In totaal waren we aanwezig met 14 speelsters en 17 familieleden.

 

 

Voor vrijwel alle speelsters was het de eerste keer in hun leven dat ze op een georganiseerde trip gingen. De wijk Hatoviejo is de armste wijk waar we werken. Veel speelsters wonen in zeer armoedige omstandigheden.

 

Om extra zeker te zijn dat we entreekaartjes konden bemachtigen waren we al om 13:15 naar het stadion vertrokken. Dit bleek een goede zet te zijn, want toen we aankwamen om 14:15 stonden er net als gisteren weer enorme wachtrijen. Tijdens het wachten in de zon hebben we de speelsters met ijs en frisdrank zo goed als mogelijk geprobeerd koel te houden, wat ze natuurlijk erg waardeerden!

 

 

Na ruim anderhalf uur wachten kwamen we precies op tijd binnen voor de wedstrijd Ecuador-Venzuela van 16:00.  De sfeer zat er vanaf het begin gelijk goed in, heel het stadion zat weer bomvol en de ‘Mexican Wave” werd gelijk al opgestart.

   

 

Na de wedstrijd Ecuador-Venezuela begon de wedstrijd Chili tegen Argentinië. Diverse speelsters gingen tijdens de pauzes van deze wedstrijd steeds met Guido's camera op zoek naar speelsters van de internationale teams. Tot geluk van enkele van onze speelsters kwamen ze tijdens één van deze pauzes speelsters tegen van de selectie van  Ecuador, die uiterst vriendelijk op de foto gingen met onze speelsters. 

   

 

Om 20:00 begon toen het klapstuk van de avond: Colombia tegen topfavoriet Brazilië. 

 

  

Aan alle ouders hadden we speciaal toestemming gevraagd (en gekregen) om de late wedstrijd Colombia-Brazilië bij te kunnen wonen. De wijk Hatoviejo is gelukkig momenteel niet geplaagd door bendeoorlogen dus qua veiligheid was een late terugkomst in de wijk geen probleem voor de ouders. Alle speelsters gingen bij het zien van de selectie van Colombia natuurlijk helemaal uit hun dak!

 

  

Helaas verloor Colombia de wedstrijd met 57-42, maar dat kon de pret onder onze speelsters zeker niet drukken. Na afloop van de wedstrijd renden ze allemaal als gekken naar de rand van het speelveld om in een foto proberen te komen met op de achtergrond de speelster van de Colombiaanse selectie. Gelukkig bleven de Colombiaanse speelsters na afloop even op het veld om te stretchen dus het lukte om snel een foto te maken!

 

 

Om 22:45 waren we eindelijk terug in Hatoviejo. Alle speelsters nog steeds zingend en druk pratend over alle belevenissen van de dag! Iedereen was dol van geluk met deze voor hen echt onvergetelijke trip, waar ze het ongetwijfeld nog heel lang over zullen gaan hebben.

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl