Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Speelster van de Maand: Luisa

Speelster van de Maand: Luisa

Van nu af aan zullen we elke maand een speelster van de maand kiezen. De speelster zal worden gekozen op basis van haar vooruitgang in sociaal gedrag sinds haar toetreding tot ons sociaal basketbalproject. Elke maand zullen we tevens een interview houden met de gekozen speelster en dit interview op onze website plaatsen. Het interview zal bestaan uit elke maand dezelfde twaalf vragen, met op het einde commentaar over de speelster door haar basketbalcoach.

 

Als eerste speelster van de maand hebben we gekozen voor onze speelster Luisa González van onze wijk Hato Viejo. Sinds toetreding tot ons sociaal basketbalproject in mei 2008 heeft Luisa een enorme progressie geboekt. Zij trad destijds toe als een rebels negenjarig meisje, met wie het vrijwel onmogelijk was om te werken. Maar nu, bijna vijf jaar later, is Luisa een groot voorbeeld geworden voor haar leeftijdsgenoten in haar wijk en is zij reeds opgeklommen binnen onze organisatie tot assistent-coach van het basketbalteam t/m tien jaar van de wijk Hato Viejo.

 

Zie hieronder het interview met Luisa.    

 

 

Luisa (rechts) samen met Andrea Giraldo, haar basketbalcoach van onze wijk Hato Viejo 

 

 

1. Wat is je volledige naam?

Luisa María González Gaviria.

 

2. Hoe oud ben je?

Vijftien.

 

3. In welke wijk woon je?

Wijk Hato Viejo

 

4. Naar welke school ga je en in welke klas zit je?

Educatieve Instelling Fernando Vélez – Klas 10 A

 

5. Hoe zie je jezelf later als volwassene?

Ik zie mezelf als een persoon die de meerderheid van haar gestelde doelen heeft behaald. Ik zie mezelf als iemand die niet een negatieve invloed heeft op de samenleving maar meedraagt aan de verbetering van de samenleving. En als iemand die haar fouten toegeeft en de consequenties daarvan aanpakt.

 

6. Wat zou je willen studeren na het behalen van je middelbare schooldiploma?

Rechten.

 

7. Uit wie bestaat je familie/met wie leef je samen?

Ik woon samen met mijn ouders en jongere broertje. Mijn moeder heet Gloria Gaviria, mijn vader heet Albeiro González en mijn broer heet Juan David González Gaviria.

 

8. Wanneer ben je toegetreden tot het basketbalproject van Stichting Aros de Esperanza?

In mei 2008.

   

9. Hoe ben je deel gaan uitmaken van het basketbalproject van Stichting Aros de Esperanza?

Ik was uitgenodigd voor het project tijdens een wijkvergadering toen ik 9 jaar was.

 

10. Waarom vind je het leuk om deel uit te maken van Stichting Aros de Esperanza?

Ik vind het leuk omdat ze erg het respect, de samenleving en de eigenwaarde voor jezelf en anderen stimuleren.

 

11. Vind je dat je iets belangrijks hebt geleerd in het project?

Ja, heel veel! Ik heb bijvoorbeeld geleerd om mijn woede te controleren en sociaal op een respectvolle manier met andere personen om te gaan. Ook heb ik de belangrijkheid van studeren geleerd en om van drugs en bendes weg te blijven. 

 

12. Zou je wat willen zeggen aan al onze sponsors en donateurs?

Aros de Esperanza is zo veel meer dan slechts een basketbalproject. Het is schitterend werk dat ze doen voor de jeugdige meisjes in Medellín. Echt bedankt. Want elke dag zijn er veel vrouwelijke tieners die zich zelf verliezen in drugs, bendes en prostitutie. Dankzij de steun van haar sponsors en donateurs kan Aros de Esperanza de meisjes erop wijzen dat er ook andere levenswijzen zijn dan toetreding tot bendes, drugsverkoop of prostitutie. Vanuit de bodem van mijn hart: Dankjewel!

 

Commentaar over Luisa van haar basketbal coach Andrea Giraldo:

Ik voel me zeer trots om de grote progressie te hebben meegemaakt van Luisa m.b.t. haar sociaal gedrag. Toen Luisa toetrad tot ons project was het bijna onmogelijk om haar onder controle te houden: ze was erg onbeschoft, zeer agressief en luisterde naar geen enkele aanwijzing van mij. Nu, bijna vijf jaar later, heeft ze een complete verandering ondergaan: ze is nu onze assistent-coach van ons basketbalteam t/m tien jaar in de wijk Hato Viejo, is een leidster geworden in haar eigen wijk en promoot de fundamentele waarden van Aros de Esperanza zoals respect, verantwoordelijkheid en liefde voor andere personen. Dankzij de Stichting Aros de Esperanza kunnen wij bereiken dat veel meisjes zoals Luisa een andere kijk krijgen op het leven, gevuld met gezonde activiteiten, sport en recreatie, en als belangrijkste dat ze elkaar leren accepteren en sociaal met elkaar integreren ondanks hun eventuele verschillen.

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl