Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Stafvergadering februari

Stafvergadering februari

Op zaterdag 2 februari heeft een belangrijke stafvergadering plaatsgevonden van Guido met alle hoofdcoaches van de acht wijken in Medellín en Bello waar Stichting Aros de Esperanza werkzaam is. De vergadering had als doel om al onze doelstellingen voor 2013 te bespreken en om de juiste strategieën te bepalen om deze doelstellingen te kunnen gaan behalen.

 

 

De belangrijkste beslissing van de vergadering was om het aantal workshops voor onze speelsters sterk te gaan verhogen m.b.t. onderwerpen zoals drugs- en alcoholpreventie en het voorkomen van tienerzwangerschap. Veel speelsters zijn inmiddels rond de moeilijke leeftijd van 14 a 15 jaar aangekomen, dus die willen we extra gaan beschermen tegen verkeerde vriendjes en bendes.

 

Elke maand in 2013 zullen we een professionele gastspreker gaan uitnodigen die onze speelsters over een bepaald onderwerp kan gaan voorlichten. Momenteel zijn wij in gesprek met Colombiaanse psychologen en maatschappelijk werksters die hopelijk voor ons deze workshops kunnen gaan geven. Ook hopen wij hen in te kunnen gaan zetten om psychologische en maatschappelijke hulp te kunnen gaan aanbieden aan speelsters die onder zeer moeilijke omstandigheden wonen in een thuissituatie met hoog risico op lichamelijk of seksueel misbruik. 

 

Verder willen we in 2013 de ouders van de speelsters nog meer gaan betrekken in onze programma's door onze communicatie met de oudercomités nog meer te gaan versterken en vervolgens deze comités te gaan koppelen aan een door ons op te gaan zetten bijlesprogramma voor onze speelsters m.b.t. schoolhuiswerk. Dit jaar willen wij namelijk nog strenger gaan letten op de schoolprestaties van onze speelsters, en met name op de speelsters die in ons studiefonds zitten.

 

Ook willen we dit jaar actiever Colombiaanse bedrijven en instellingen gaan benaderen om fondsen proberen te werven en willen wij evenementen in Medellín gaan organiseren zoals bazaars en festivals om geld in te zamelen. Het verkopen van Belgische wafels zal hierin een grote rol gaan spelen.

 

Tevens willen wij dit jaar onze eigen basketballeague nog professioneler gaan opzetten met o.a. nog meer leaguewedstrijden en het maken van officiële spelerspasjes voor alle speelsters. Ook hopen wij zo snel mogelijk de bestelde basketbaluniformen voor onze speelsters in goede orde in huis te krijgen, wat helaas tot nu toe niet al te soepel verloopt.

 

En verder hopen we in 2013 studenten van een aansprekende Amerikaanse universiteit zo ver te krijgen dat ze in ons project als vrijwilliger aan de slag gaan, of dat we financiële steun van deze universiteit gaan ontvangen. Richard Kofi is namens onze stichting fantastisch bezig om hopelijk één van deze vormen van steun voor ons rond te krijgen, wat echt geweldig zou zijn mocht dit lukken.

 

En tevens hopen wij Teun Zevenhek in de zomer weer terug te zien in ons project, die ons dan hopelijk wil gaan meehelpen met het geven van de trainingen aan ons op te zetten talententeam, die we landelijke wedstrijden willen laten gaan spelen om zo mogelijke studiebeurzen voor hen in de wacht te slepen als ze zouden worden gescout tijdens deze wedstrijden.

 

En uiteraard hebben we ook onze grote droom besproken om ooit een eigen kantoor te hebben met een eigen basketbalveld en werkzaam te zijn in alle 16 deelgemeenten van Medellín met een bereik van 1.000 speelsters.  

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl