Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Toekomstdroom: eigen locatie

Toekomstdroom: eigen locatie

Dankzij de Rotary Club Medellín is één van onze grote toekomstdromen weer nieuw leven ingeblazen! Al sinds het begin van ons project dromen wij namelijk ervan om ooit een klein stukje grond (100x50 meter) te kopen om daarop een eigen kantoortje en basketbalvelden aan te leggen waar wij dan veel van onze activiteiten zouden kunnen gaan houden in een veilige en rustige omgeving.

Vanwege de ontdekking van hoogbouw is grond in Medellín echter peperduur geworden. Op elk nog beschikbaar klein stukje grond worden momenteel enorme torenflats neergezet. Voor die stukjes grond worden zonder blikken of blozen bedragen van rond de drie miljoen euro (of meer) gevraagd door eigenaren omdat ze weten dat ondernemers er hele hoge flats op gaan zetten. Zie bijvoorbeeld de foto onder.

 

 

Aan de buitenranden van de stad is grond echter nog wel redelijk betaalbaar. Voor een stukje (weliswaar beetje heuvelachtig) grond van 100x50 meter betaal je ongeveer 110.000 euro. Voor een vlak stukje grond ligt de prijs uiteraard hoger. Dit is heel veel geld, wat wij als stichting niet hebben, maar de Rotary Club Medellín wil Colombiaanse bedrijven gaan benaderen om te kijken of ze ons misschien willen steunen bij de aankoop van zo'n stukje grond iets buiten de stad. Voorwaarde is wel dat wij van onze kant ook fondsen aandragen, namelijk de helft.

Over een paar jaar is de grond aan de buitenranden van de stad ook niet meer betaalbaar dus hopelijk gaat het lukken om nog op tijd een stukje grond aan te schaffen. Het zou fantastisch zijn als het zou lukken om bijvoorbeeld een klein stukje grond in de buurt van een verkoelend beekje aan te schaffen waar wij in de toekomst veel van onze activiteiten zouden kunnen gaan organiseren. Vrijwel alle deelnemende meisjes aan ons project en hun families komen nooit in zulke mooie groene omgevingen, dus een kantoortje met velden in de buurt van watervalletjes zou betekenen dat ze elke week daar heerlijk zouden kunnen ontspannen en even weg zouden zijn uit de overbevolkte arme wijken van Medellín.

 

 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl