Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Liga: Popular Uno-Cristo Rey

Liga: Popular Uno-Cristo Rey

Op zaterdag 8 oktober vond de leagueontmoeting plaats tussen onze basketbalteams uit de wijken Popular Uno en Cristo Rey m.b.t. onze basketballeague "La Liga de Esperanza".

 

Teams Popular Uno & Cristo Rey

 

Helaas heeft de wijk Popular Uno nog steeds een zeer beruchte naam in Medellín. Hierdoor hadden niet alle speelsters van de wijk Cristo Rey toestemming gekregen van hun ouders om de leaguewedstrijden in Popular Uno te spelen. Deze angst van de ouders is echter vooral gebaseerd op wat ze horen in het nieuws. De meeste ouders uit Cristo Rey zijn namelijk zelf nog nooit van hun leven in de wijk Popular Uno geweest.

 

Eén doel van Aros de Esperanza is om de integratie tussen wijken in Medellín te bevorderen. Veel inwoners van Medellín kennen namelijk alleen maar hun eigen wijk en deelgemeente vanwege de angst om andere wijken in te gaan. Medellín bestaat echter uit  zestien grote deelgemeenten met in totaal ruim tweeënhalf miljoen inwoners.

 

Na afloop van de wedstrijden waren de wél meegekomen ouders van de speelsters van Cristo Rey het er allemaal over eens dat de situatie in Popular Uno op dit moment helemaal niet zo slecht is als ze dachten. Hopelijk zal dit ertoe leiden dat de volgende keer meer ouders hun dochters toestemming zullen geven om leaguewedstrijden te spelen in Popular Uno.   

 

 Wijk Popular Uno

 

Zoals altijd tijdens een leagueontmoeting zijn er vier leaguewedstrijden gespeeld. Deze keer in de categorieën t/m 8, 10, 12 en 14 jaar. Vooral de categorie t/m 8 jaar was schattig om te zien. Deze speelsters zijn nog geen drie turven hoog!

 

Guido & team Popular Uno t/m 8 jaar

 

  Wedstrijd t/m 8 jaar 

 

Wedstrijd t/m 12 jaar

   

Team Popular Uno t/m 14 jaar & coach Amanda en assistente Leidys

 

  Team Cristo Rey t/m 12 jaar & coach Andrea (midden) en assistente Alejandra

 

Alle speelsters hadden het wederom reuze naar hun zin. Zoals gewoonlijk hadden ze allemaal weer de meest gekke dansjes en liedjes verzonnen om hun teams aan te moedigen. 

 

 

   

Onze trainingslocatie (en tevens speellocatie voor wedstrijden) in de wijk Popular Uno is een zeer veilige plek binnen de muren van een school.

 

In het weekend is het schoolplein echter ook opengesteld voor publieke toegang. Wanneer wij echter leaguewedstrijden spelen op deze locatie hebben alleen onze teams en hun familie toestemming om het schoolterrein te betreden. Dit is om te voorkomen dat anders onze leaguewedstrijden worden verstoord door de marihuanagebruikers die in het weekend naar het schoolplein komen.   

 

 

 

 

Hieronder treft u zoals gewoonlijk weer een grote selectie aan van de vele foto's die we op deze dag genomen hebben.

   

 

 

 

 

 

   

 

   

   

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl