Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Vieringen Dag van de Vrouw

Vieringen Dag van de Vrouw

Donderdag 8 maart was het de Internationale Dag van de Vrouw. Uiteraard hebben wij deze zeer speciale dag uitgebreid gevierd met al onze speelsters van onze wijken. 

 

Viering Dag van de Vrouw (Felíz Día de la Mujer) in onze wijk 8 de Marzo

 

Dit jaar mochten de speelsters van elke wijk zelf kiezen met welke lekkernij zij de Internationale Dag van de Vrouw wilden vieren. Dit vonden de speelsters natuurlijk fantastisch! Elke wijk had wel een speciale wens wat zij graag wilden eten. Zo wilden de speelsters van onze wijk Hato Viejo bijvoorbeeld de dag vieren met hamburgers. En de speelsters van onze wijken Blanquizal en Popular 1 wilden graag Chinees eten, terwijl de speelsters van onze wijk San Pedro voor tosti's kozen. En onze andere wijken wilden zeer graag de dag vieren met taart.

 

Welke lekkernij er ook was gekozen, de viering van de Dag van de Vrouw was in elke wijk een groot succes! Lekkernijen als hamburgers, Chinees, tosti's of taart krijgen onze speelsters niet vaak of zelfs nooit te eten dus iedereen heeft heel lekker zitten smullen. De vieringen vonden plaats in de vergaderruimtes van de wijkbesturen of op de basketbalvelden waarop we trainen. 

 

De speelsters van de wijk 8 de Marzo hadden gekozen voor de combinatie van tosti's en taart. De coaches van deze wijk (Liliana en Roció) hadden dan ook hun uiterste best gedaan om dit allemaal voor te bereiden.  

 

Liliana en Roció bezig met het maken van de tosti's

 

 

 

 

Na het veroberen van de vele tosti's hadden de speelsters van 8 de Marzo gelukkig nog steeds ruimte voor een lekker stukje taart. Voordat kon worden begonnen met het aansnijden van de taart wilden alle speelsters er eerst nog snel mee op de foto. Zo vaak in hun leven krijgen zij namelijk niet zo iets lekkers als taart. 

 

Coach Liliana & speelsters 8 de Marzo

 

 

 

 

 

De speelsters van de wijk Hato Viejo hadden voor hamburgers gekozen om de Dag van de Vrouw te vieren. Coach Andrea heeft dan ook ruim twee uur hamburgers staan bakken, die daarna door enkele speelsters met o.a. saus, sla, tomaat en natuurlijk een broodje werden klaar gemaakt.

   

Maken van de hamburgers door de speelsters van wijk Hato Viejo

 

Hamburgers voor de speelsters wijk Hato Viejo, uitgedeeld door coach Andrea (midden) en assistente Luisa (rechts)

  

 

 

 

 

 

 

Onze speelsters van de wijk Blanquizal hadden vrijwel allemaal nog nooit Chinees eten gegeten, dus waren door het dolle heen dat we voor hen door een Chinees restaurant (in het centrum van de stad) een grote bestelling hadden laten brengen naar hun wijk.

 

Coach Amanda, wijk Blanquizal, bezig met de voorbereidingen van de Chinese maaltijd voor haar speelsters

  

 

Speelsters wijk Blanquizal met hun Chinees eten

 

 

 

Ook onze speelsters van de wijk Popular 1 waren reuze blij met hun kans om Chinees te kunnen eten. Ondanks het zeer slechte weer en kou tijdens de viering in deze wijk waren alle speelsters dolgelukkig.  

 

 

 

 

Speelsters wijk Popular 1

 

In onze wijk El Jardín was het ook helemaal één groot feest. Daar hadden onze speelsters namelijk gekozen voor een fruitmix met ijs in de combinatie met chocoladetaart! De sfeer zat er bij hen ruim voor het begin van de viering dan ook al goed in.

 

Speelsters wijk El Jardín voor begin viering  

 

   

Voorbereiding van de fruitmix met ijs door moeders van de speelsters, wijk El Jardín 

 

 

 

 

 

Assistente Johana (rechts) & ouders speelsters met de chocoladetaart voor speelsters wijk El Jardín 

 

 

 

Onze speelsters van de wijk San Pedro hadden het ook slim aangepakt. Zij hadden om fruitmix met tosti's en taart gevraagd. Voor hen hadden we dan ook een berg tosti's gemaakt en twee grote taarten gekocht. De viering in deze wijk vond plaats in het huis van één van de speelsters. 

 

Assistente Catalina, wijk San Pedro, met de tosti's 

 

 

 

Speelsters wijk San Pedro met hun taart

 

Maken fruitmix voor speelsters wijk San Pedro  

 

Speelsters wijk San Pedro & coach Karina (achterste rij, blauw shirt) & assistente Catalina (achterste rij, rechts)  

 

In elke wijk hadden we ook de moeders van de speelsters uitgenodigd om na het nuttigen van de lekkernijen een basketbalwedstrijd te spelen tegen hun dochters. Het was zeer mooi om te zien dat in elke wijk veel moeders hieraan gehoor hadden gegeven. 

 

Warming-up speelsters en moeders, wijk Efe Gómez

 

Moeders, wijk Efe Gómez

 

Basketbalwedstrijd moeders tegen dochters, wijk Efe Gómez

 

Samenvattend kunnen we concluderen dat al onze speelsters een geweldige dag hebben beleefd! De vieringen van speciale dagen zoals de Internationale Dag van de Vrouw zijn een geweldige motivatie voor onze speelsters om zich nog meer betrokken te gaan voelen bij ons project, dus we zijn zeer blij dat alle vieringen uitstekend zijn verlopen! 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl