Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Liga: Efe Gómez-Popular Uno

Liga: Efe Gómez-Popular Uno

Op zaterdag 28 mei waren de teams uit onze wijken Efe Gómez en Popular Uno aan de beurt om leaguewedstrijden van onze basketballeague "La Liga de Esperanza" tegen elkaar te spelen.

 

Deze speelronde vond plaats op het recent gerenoveerde basketbalveld in Efe Gómez, wat ook onze trainingslocatie is voor de speelsters van Efe Gómez.  

 

Op elke leaguedag trakteren we onze speelsters altijd op een ontbijt bestaande uit jus d'orange en de lokale lekkernij "pastel de pollo" (= een soort ontbijttaartje gevuld met kip). Veel van onze speelsters komen namelijk zonder ontbijt naar de wedstrijden vanwege de slechte financiële situatie van hun familie.

  

Voordat we aan de wedstrijden beginnen nemen we altijd 15 tot 20 minuten de tijd om iedereen te laten ontbijten.

  

   Serveren van de jus d'orange

    

  Uitdelen van "pasteles de pollo" door onze coördinator Andrea  

 

 

 Iedereen aan het ontbijt  

 

Elk weekend zijn onze leaguewedstrijden één groot feest. Vanwege het grote aantal speelsters bestaat een leaguedag tussen 2 wijken uit minstens 4 wedstrijden.

  

Deze zaterdag vonden er 5 wedstrijden plaats in de volgende categorieën: t/m 8 jr, t/m 10 jr, t/m 12 jr, t/m 14 jr en t/m 16 jr. Opnieuw hebben we veel geluk gehad met het weer. In de nacht van vrijdag op zaterdag had het hard geregend, maar gelukkig hield dit rond 6 uur 's ochtends op. Daarna is het de hele dag droog gebleven.  

 

Het basketbalveld in Efe Gómez heeft een mooie tribune waar alle familie en teamgenoten terecht konden tijdens de wedstrijden.

 

 

 Waar is de bal? 

 

 

 

      

  

 

Door het spelen van de vele wedstrijden worden onze teams elke maand beter. Alle coaches gebruiken inmiddels dan ook diverse time-outs tijdens wedstrijden om hun teams tactische aanwijzingen te geven. Hierbij gebruiken ze visuele middelen zoals een klein basketbalbord met stiften en schijven om posities in het veld aan te geven.

  

 

Time-out team Efe Gómez t/m 12 jr.    

 

Tactische aanwijzingen met gebruik van klein basketbalbord  

 

Alle speelsters kijken inmiddels vaak op onze website naar de gemaakte foto's tijdens de leaguewedstrijden en trainingen. Hierbij een selectie van de teamfoto's van de wijken Efe Gómez en Popular Uno. 

 

 

 

  

 

    

 

  

   

 

   

 

  

 

 

 

    
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl