Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  League editie 2012 is begonnen!

League editie 2012 is begonnen!

Wij zijn erg blij om te kunnen melden dat op zaterdag 24 maart de editie 2012 van onze eigen interne basketballeague "La Liga de Esperanza" is gestart! Vanaf nu zullen er weer elke zaterdag leaguewedstrijden plaats gaan vinden tussen onze teams in Medellín en Bello.

 

Nieuw is echter dat dit jaar elke zaterdag op twee verschillende locaties tegelijkertijd onze leaguewedstrijden zullen gaan plaatsvinden! Dit jaar hebben wij namelijk het aantal te spelen wedstrijden verdubbeld. De wedstrijden zijn namelijk een zeer grote stimulatie gebleken voor onze speelsters om zich voorbeeldig te gedragen, zowel thuis als op school. Hierom hebben wij onze league dit jaar zeer uitgebreid.

 

Ook zal dit jaar onze league gaan eindigen met finalewedstrijden in elke speelcategorie met een officiële prijsuitreiking voor alle deelnemende teams. Deze finalewedstrijden zullen gaan plaatsvinden in de maanden november en december. Om onze eigen basketballeague en organisatie tijdens leaguewedstrijden zo goed mogelijk te kunnen promoten zullen wij in de maand april extra spandoeken laten maken die we tijdens de wedstrijden zullen ophangen.

 

Op zaterdag 24 maart vonden de volgende twee leagueontmoetingen plaats tussen onze teams: El Jardín tegen 8 de Marzo (in de wijk El Jardín) en  Efe Gómez tegen Hato Viejo (in de wijk Efe Gómez). Zoals altijd hebben wij onze teams gratis vervoerd naar de speellocaties met grote bussen. 

 

Teams wijken Efe Gómez en Hato Viejo voor aanvang van hun leaguewedstrijden op 24 maart jl.   

 

Teams wijken El Jardín en 8 de Marzo voor aanvang van hun leaguewedstrijden op 24 maart jl.

 

De eerste leaguewedstrijden op 24 maart zijn uitstekend verlopen. Vooral de speelsters van onze nieuwe wijk El Jardín hebben een ongelooflijke omslag gemaakt wat betreft sociaal gedrag!

 

Enkele speelsters wijk El Jardín

 

In de wijk El Jardín zijn wij pas in november 2011 begonnen en zoals altijd gedragen speelsters in een nieuwe wijk zich in het begin zeer wild en ongedisciplineerd met regels van de straat. Tijdens hun eerste leaguewedstrijd in december bijvoorbeeld vlogen de speelsters elkaar telkens in de haren, scholden elkaar en de scheidsrechter uit voor alles wat ze maar konden verzinnen en wilden liever vechten dan basketballen met de tegenstandsters.

 

Nu, drie maanden later, gedroegen de speelsters zich tijdens de leagueontmoeting op 24 maart zeer voorbeeldig, met extreem goed gedrag. Allemaal gingen ze geweldig met elkaar om tijdens de wedstrijden, waren ze zeer beleefd tegen de scheidsrechter en na afloop van de wedstrijden maakten ze vele vriendschappen met de tegenstandsters. U kunt zich voorstellen dat deze ommekeer in gedrag fantastisch was om te zien, waarvoor we het allemaal doen.

 

Speelsters wijk El Jardín t/m 10 jaar en Guido (oprichter Aros de Esperanza)

 

Speelsters wijk El Jardín t/m 14 jaar samen met Guido en assistente Johana

 

Aanmoedigingen door speelsters wijk El Jardin voor hun teamgenoten, keurig zittend en netjes gedragend  

 

Ook zeer leuk om te zien was dat ook de basketbalkwaliteiten van de speelsters van El Jardín zeer sterk vooruit zijn gegaan. In december werden de wedstrijden tegen de teams van 8 de Marzo nog allemaal geheel kansloos verloren. Deze keer wonnen ze echter zowel de wedstrijd t/m 10 jaar (8-2) en t/m 14 jaar (18-12), en verloren ze alleen met klein verschil de wedstrijd t/m 12 jaar (8-15).    

 

Wedstrijd El Jardín-8 de Marzo t/m 10 jaar, El Jardín in het rood

 

Uitleg scheidsrechter

 

Wedstrijd El Jardín-8 de Marzo t/m 12 jaar, 8 de Marzo in het blauw

 

Ter beloning van hun sterke verbetering in gedrag zullen we in april alle speelsters van de wijk El Jardín uitnodigen naar een pretpark met zwembaden.

 

De league-ontmoeting tussen onze wijken Efe Gómez en Hato Viejo op 24 maart verliep ook uitstekend. In deze wijken werken we al sinds 2008 dus al deze speelsters gedragen zich reeds zeer goed met gepaste waarden en normen. De speelsters van deze wijken zijn inmiddels al dikke vriendinnen geworden, zowel met hun eigen teamgenoten als met de speelsters van de andere wijken.

 

Team Efe Gómez t/m 12 jaar

 

Team Hato Viejo t/m 14 jaar

 

Team Efe Gómez t/m 12 jaar

 

Team Hato Viejo t/m 10 jaar

 

Alle wedstrijden tussen de teams van Efe Gómez en Hato Viejo zijn dan ook probleemloos verlopen in een zeer sportieve en vriendschappelijke sfeer. 

 

Wedstrijd Efe Gómez-Hato Viejo t/m 14 jaar, Hato Viejo in het geel 

 

Wedstrijd Efe Gómez-Hato Viejo t/m 10 jaar, Efe Gómez in het rood

 

 

 

 

Een leuke verrassing voor onze speelsters van El Jardín en 8 de Marzo was het langskomen van twee Nederlanders (Tim Vonk en Rick Dellemann) tijdens hun league-ontmoeting op 24 maart. Tim is bijvoorbeeld ruim twee meter dus de speelsters keken hun ogen uit! Allemaal wilden ze met Tim en Rick op de foto.  

 

Speelsters El Jardín met Rick (links) en Tim (rechts)

 

En na afloop van de leaguewedstrijden hebben Tim en Rick (samen met Guido) nog een klein partijtje gespeeld tegen alle speelsters, wat de speelsters natuurlijk geweldig vonden. Hierbij willen wij Tim en Rick heel hartelijk bedanken voor hun visite en belangstelling in ons project.

 

 

 

 

Zie hieronder nog meer foto's van de league-ontmoetingen El Jardín tegen 8 de Marzo en Efe Gómez tegen Hato Viejo.

 

Foto's El Jardín-8 de Marzo:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Efe Gómez-Hato Viejo:

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl