Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Stafvergadering 25 februari

Stafvergadering 25 februari

Afgelopen zaterdag 25 februari heeft een belangrijke stafvergadering plaatsgevonden van Guido met alle coaches en assistentes om al onze plannen en doelstellingen voor 2012 te bespreken. De vergadering vond plaats in de woonkamer van het huis van Guido in Bello, waarin tevens een kamer is ingericht als kantoor van Aros de Esperanza.

 

 

Onze lijst met uit te willen voeren plannen was inmiddels zeer lang geworden. Omdat onze registratie bij het Colombiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken alsmaar niet rond kwam hebben we namelijk veel van onze ideeën alsmaar uit moeten stellen. Nu onze registratie deze maand echter rond is gekomen kunnen we eindelijk volop aan de slag met de verdere professionalisering van onze programma's en organisatie.  

 

Zo zullen we in 2012 o.a. beginnen met het aanbieden van psychologische hulp aan speelsters die onder zeer moeilijke omstandigheden wonen in een thuissituatie met hoog risico op lichamelijk of seksueel misbruik. Ook zullen we het aantal speelsters in ons studiefonds gaan uitbreiden, dat momenteel reeds uit tien speelsters bestaat. Verder willen we ons proefproject van huiswerkbegeleiding gaan uitbreiden naar meerdere wijken.

 

Tevens zullen we het aantal te geven basketbaltrainingen sterk gaan verhogen zodat in elke wijk meisjes of in de ochtend of in de middag/avond kunnen gaan deelnemen aan onze trainingen. In Colombia gaan kinderen namelijk maar een halve dag naar school, of 's ochtends of 's middags. Door het gaan aanbieden van trainingen in zowel de ochtend als de middag/avond kunnen we nu nog meer meisjes gaan bereiken met onze programma's.

 

Ook hebben we besloten om dit jaar het aantal te spelen wedstrijden voor al onze teams m.b.t. onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza" te gaan verdubbelen. Het spelen van wedstrijden is een geweldige motivatie gebleken voor onze speelsters om zich voorbeeldig te gedragen, zowel thuis als op school. Aan de wedstrijden mogen namelijk alleen de speelsters meedoen die zich gepast gedragen met familiewaarden en normen en goed hun best doen op school. Om onze coaches en speelsters iets meer voorbereidingstijd te geven hebben we de start van het leagueseizoen verzet van zaterdag 3 maart naar zaterdag 24 maart.

 

 

De verdubbeling van het aantal leaguewedstrijden zal wel een grote verhoging in de transportkosten van de teams met zich meebrengen, want zoals gebruikelijk zullen wij ook in 2012 al onze teams weer gratis vervoeren naar de speellocaties. Maar hopelijk vinden we snel een Colombiaanse instelling of bedrijf die onze basketballeague wil gaan sponsoren. Zoals in 2011 zullen ook in 2012 de wedstrijden weer plaats gaan vinden op de zaterdagen. Door de verdubbeling van de wedstrijden gaan er dit jaar voor het eerst tegelijkertijd op meerdere locaties in Medellín leagueontmoetingen van ons plaatsvinden.

 

Een zeer moeilijke beslissing die we hebben moeten nemen is om één van onze wijken, Cristo Rey, te gaan inwisselen voor een andere, veel armere wijk. Bij het begin van ons project in 2008 was de wijk Cristo Rey ons voorgedragen door een lokale sportclub, die na verloop van tijd zelf het programma in deze wijk zou overnemen. Deze belofte werd echter nooit ingelost. Hierdoor heeft Aros de Esperanza al die tijd zelf het programma in deze wijk bekostigd.

 

De realiteit is echter dat de wijk Cristo Rey economisch gezien relatief veel rijker is dan onze andere zeven wijken die we zelf gekozen hebben om daar te werken en dat er diverse veel armere wijken zijn in Medellín waar ons project beter tot zijn recht zou komen dan in Cristo Rey. Hierom hebben wij besloten om de wijk Cristo Rey in te ruilen voor een andere veel armere wijk. In de nieuwsbrief van maart zullen wij u de nieuwe wijk introduceren.

 

Andere plannen die we nu zo snel mogelijk uitgevoerd zien worden, nu onze registratie rond is, zijn o.a. de update van onze website met nieuwe fotoalbums, het aanmaken van Facebookpagina's, het laten maken van nieuwe werkkleding voor de gehele staf, het aanschaffen van basketbaluniformen voor onze speelsters en het stimuleren van de oudercomités om ze nog meer bij onze programma's te betrekken.

 

Ook willen we per begin mei beginnen met het formeren van een talententeam om daarmee deel te nemen aan landelijke basketbaltoernooien. Deelname aan zulke toernooien kan onze speelsters namelijk een gratis schoolopleiding opleveren mochten ze gescout worden door een schoolinstelling.

 

 

Ter afsluiting van de vergadering hebben we gezamenlijk als lunch Chinees eten gegeten


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl