Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Uitdeling cadeautjes - dag 2

Uitdeling cadeautjes - dag 2

Elk jaar in december geeft Stichting Aros de Esperanza al de deelnemende meisjes aan haar sociaal basketbalproject in Medellín, die over zijn naar de volgende schoolklas, een cadeautje als beloning voor hun goede schoolprestaties. In Colombia loopt het schooljaar namelijk van februari t/m november. 

Aangezien in 2013 veel nieuwe meisjes zijn toegetreden tot ons project hebben wij dit jaar voor de eerste keer veel cadeautjes moeten kopen in Colombia. Normaliter zijn al de presentjes die Nederlandse particulieren en bedrijven ons elke zomer doneren ruim voldoende. Bijvoorbeeld vooral mevrouw Gertie Dijkstra doneert ons elk jaar altijd zeer veel mooie cadeaus. Zie de onderstaande foto van haar gedoneerde presentjes in augustus 2013. 
 

   
Dit jaar hebben wij dus echter ook veel presentjes bij moeten kopen. Voor maar liefst ruim 800 euro hebben wij extra cadeautjes gekocht, uiteenlopend van basketballen, rugzakken, sportschoenen, caps, bidons, T-shirts, enz. Zie de 2 onderstaande foto's m.b.t. alle presentjes gekocht in december in Colombia.

 

 

 

Omdat wij momenteel al in 8 wijken werken is het logistiek niet meer mogelijk om alle cadeautjes op 1 dag uit te delen. Dit jaar hadden wij dan ook de uitdeling van de presentjes verdeeld over 2 dagen: op maandag 9 december de uitdeling in de 4 wijken aan de oostkant van Medellín (wijken 8 de Marzo, San Pedro, El Jardín en Popular 1) en op dinsdag 10 december de uitdeling in de 4 wijken aan de westkant van Medellín (wijken Blanquizal, Aures 1, Efe Gómez en Hato Viejo).

 
Zoals elk jaar delen we de cadeautjes aan de speelsters in onze wijken uit op basis van de best behaalde schoolresultaten. De speelster met het beste schoolrapport mag als eerste kiezen uit de vele beschikbare presentjes. Daarna de speelster met het tweede beste rapport. En zo verder.

 

Uiteraard kiezen de speelsters met de beste schoolresultaten vrijwel altijd de grootste cadeaus zoals basketballen en rugzakken. Deze grotere cadeaus stoppen we altijd tussen de cadeautjes om onze speelsters extra te stimuleren om volgend jaar nog harder te gaan studeren, want bij de uitreiking wil elke speelster altijd de basketbal of rugzak.

 
Om dit jaar nog meer meisjes een kans te geven op een groot cadeau hadden wij deze keer tijdens de uitdeling van cadeaus in elke wijk de deelnemende meisjes aan ons project verdeeld in groepen van maximaal 10 meisjes. Bijvoorbeeld de deelnemende meisjes in de wijk Popular 1 waren verdeeld in 7 groepen van 10 meisjes. Elke groep kon vervolgens kiezen uit 10 cadeaus, waaronder 2 basketballen en 2 rugzakken als grote presentjes.

Hopelijk zal deze manier van verdeling van cadeautjes nog meer gaan leiden tot betere schoolresultaten.
De meeste van de deelnemende meisjes aan ons project leven namelijk in grote armoede, dus zijn altijd zeer blij als ze iets krijgen. Het uitdelen van cadeautjes als beloning voor goede schoolprestaties is dan ook echt een zeer goedwerkende stimulans voor de meisjes om goed hun best te blijven doen op school. Al het hele jaar vragen zij namelijk wat ze van ons krijgen mochten ze overgaan naar de volgende klas.

      

Op maandag 9 december waren al de meisjes in de 4 wijken aan de oostkant van Medellín dolgelukkig met hun cadeautjes! Zie tevens het betreffende artikel op onze website. En ook op dinsdag 10 december waren al de meisjes in de 4 wijken aan de westkant van Medellín superblij met hun cadeautjes. Al hun presentjes zijn vrijwel zeker ook gelijk hun Kerstcadeautjes want hun families kunnen zich helaas de aanschaf van presentjes niet veroorloven. 


Zie hieronder een kleine selectie van 23 foto's van de uitdeling van de cadeautjes in de 4 wijken aan de westkant op dinsdag 10 december. Onderaan deze selectie kunt u vervolgens per wijk alle foto's vinden van de respectievelijke uitdelingen, dus hier en daar staan de foto's van de selectie nog een keer. Plus zie hierbij ook een selectie van 5 video's:

Uitdeling cadeautjes wijk Blanquizal: 
http://youtu.be/8VGWPyVY_Wg


Uitdeling cadeautjes wijk Aures 1: 
http://youtu.be/O9iX4r2ox3o

Uitdeling cadeautjes wijk Hato Viejo: 
http://youtu.be/joeCYo9-mUI

http://youtu.be/xOSLE1tve80


http://youtu.be/IbPFtg8XxD0 
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Foto's uitdeling cadeautjes - wijk Hato Viejo:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's uitdeling cadeautjes - wijk Efe Gómez:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's uitdeling cadeautjes - wijk Aures 1:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's uitdeling cadeautjes - wijk Blanquizal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl