Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Nieuws

Nieuws

 

Eindtoernooi 2015 een doorslaand succes!


Ons eindtoernooi 2015 in december is een geweldig succes geworden. Elk jaar eindigen wij onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza" (de League van Hoop) met dit eindtoernooi om te bepalen welke wijken de beste basketbalteams van onze stichting hebben. Vanwege de grote groei van ons project hebben wij dit jaar het toernooi moeten verspreiden over maar liefst 9 verschillende dagen. Ter vergelijking: in 2014 had het toernooi nog maar een duur van 3 dagen.

Ook dit jaar hadden wij als speellocatie weer de mooie indoorhal + 1 buitenveld gehuurd van het park Comfama Aranjuez. Deze locatie is zeer veilig met veel beveiligers ter plaatse.  

  

 

De huur van de indoorhal en buitenveld is elke jaar weer een grote uitgave van ruim 180 euro per dag wat door de groei naar 9 dagen ons ruim 1.600 had moeten kosten. Het management van Comfama Aranjuez vindt ons project echter zo mooi dat zij ons in totaal slechts 455 euro in rekenng hebben gebracht. Uiteraard waren wij hier zeel blij mee!

 

Om ons Eindtoernooi een extra mooi tintje te geven laten wij voor alle deelnemende meisjes en coaches altijd mooie medailles maken. Het krijgen van medailles vinden ze in Colombia namelijk geweldig. Veel deelnemende meisjes kwamen in december bijvoorbeeld allemaal zeer blij naar ons toe dat ze nu al 5 medailles hebben van ons! En alle medailles hangen aan de muren van hun woningen, zo trots zijn ze erop!

 

 Wederom een record aantal medailles uitgedeeld!


De animo voor ons eindtoernooi 2015 was zelfs zo groot dat we in de 2e week van ons toernooi al 100 extra medailles hebben moeten bestellen!
Zie hierbij de medaille 2015 en enkele foto´s van de diverse uitreikingen.  

 

   

  

 

 

  

 

 

 

          

 

Tijdens elk van de 3 toernooidagen was het prachtig om te zien dat de meisjes zoveel plezier beleefden aan het Eindtoernooi! En ook was het speelniveau van de meisjes heel leuk om naar te kijken. Alle teams hadden kans op het halen van het Finaletoernooi op 9 december.  Uiteindelijk gingen de teams van de wijk El Jardín (sector Oost) er met alle hoofdprijzen vandoor op het Finaletoernooi. Voor de winnaars van de finales was het een dubbele superdag want de prijs voor de 5 kampioenteams was namelijk een gratis trip naar een prachtig recreatiepark (Parque de las Aguas) op zaterdag 31 januari 2015, die via mooie winnaarscheques aan hen werden uitgereikt. Zie hierbij 2 foto's van de uitreiking.
 

Vandaag is de 2e week van ons eindtoernooi 2015 begonnen. Ook deze dag (dag 4) van ons eindtoernooi 2015 is uitstekend verlopen. Vandaag speelden de teams t/m 12 en 14 jaar van onze wijken gelegen in het oosten van Medellín tegen elkaar. Komende woensdag is het vervolgens de beurt aan de teams aan de westkant. En vrijdag dan de finales. Vandaag waren de speelsters t/m 12 en 14 jaar van de wijk Popular 1 zeer trots op hun medailles en op het bereiken van de finales!

 

 

Maar winst of verlies, elk meisje heeft tijdens de 3 toernooidagen een geweldige tijd gehad!  Samenvattend kunnen wij zeggen dat het Eindtoernooi 2014 een prachtig succes was en tevens een uitstekend middel om de meisjes zich goed te laten blijven gedragen op school, thuis, op straat en in het project, want alleen meisjes met goede schoolresultaten en goed gedrag mogen deelnemen aan onze wedstrijden en toernooien.

Hopelijk wordt het jaar 2015 dan ook weer net zo succesvol als 2014!
 

 

Dag 5 van ons eindtoernooi 2015 is ook prachtig verlopen.  En het niveau van de wedstrijden was top. Vooral de teams van de wijk Efe Gómez (paarse uniformen) kwamen zeer sterk voor de dag. Zowel hun team t/m 12 als 14 jaar zijn 1e geworden in hun poule en hebben zich geplaatst voor de finales komende vrijdag!

 Dag 6 van ons eindtoernooi 2015 (finaledag teams t/m 12 en 14 jaar) was een groot succes! Allemaal zeer spannende wedstrijden, eentje werd zelfs gewonnen met slechts 1 punt verschil! Plus zeer leuk om te zien dat de teams t/m 14 jaar van de wijken Popular 1 (bruin) en Efe Gómez (paars) de finale haalden die nipt werd gewonnen door Popular 1. Felicitaties aan beide teams voor hun mooie prestaties!

Het kampioenschap t/m 12 jaar werd gewonnen door de wijk El Jardín (geel), die ook al de titels t/m 8 en 10 jaar in de wacht had gesleept, dus die beleven helemaal prachtige dagen. En de andere finalisten waren de wijken Hato Viejo (blauw) die de finale t/m 12 jaar haalde en Aures 1 (rood) die 2 finales haalde (t/m 8 en 10 jaar).

 

Volgende week begint het toernooi voor de teams t/m 16 en 18 jaar. Hopelijk worden het net zulke prachtige dagen als alle 6 voorgaande dagen en zien we ook onze andere 3 wijken, San Pedro (groen), Blanquizal (roze) en 8 de Marzo (oranje), een prijs pakken. 

 

 

  

  

   

 

 

 

  

 

 

 

Ons eindtoernooi 2015 zit er eindelijk op! Afgelopen vrijdag was dag 9, de finaledag m.b.t. de teams t/m 16 en 18 jaar. Was wederom een zeer spannende dag. Uiteindelijk werd de finale t/m 16 jaar gespeeld door de teams van de wijken Efe Gómez (paars) en El Jardín (geel) en de finale t/m 18 jaar ging tussen Hato Viejo (lichtblauw) en El Jardín. Beide finales werden gewonnen door de teams van El Jardín.

 

 

 

 

 

 

 

Plus als toetje mogen op elke finaledag de deelnemende teams na afloop ook nog eens 2 uur het zwembad in dus de pret kan niet op! 

 

 

 

 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl