Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Geraldine wil ingenieur worden!

Geraldine wil ingenieur worden!

Eén van de belangrijkste doelstellingen van ons project is dat de deelnemende meisjes op school blijven en indien mogelijk na behalen van de middelbare school verder gaan verder studeren aan een Hogeschool of Universiteit. Het verder gaan studeren in Medellín is echter zeer duur. Een gemiddeld collegegeld ligt rond de 1.000 euro per jaar. Prestigieuze universiteiten vragen zelfs bedragen van wel 2.000 a 2.500 euro per 6 maanden.

Aangezien wij reeds ruim 500 deelnemende meisjes aan ons project hebben is het een onmogelijke zaak voor ons om al deze meisjes in de toekomst financieel te kunnen ondersteunen m.b.t. een vervolgstudie na behalen van hun middelbare school. Dit jaar gaan echter voor het eerst diverse meisjes binnen ons project tegelijkertijd afstuderen op de middelbare school. In januari 2018 zouden zij dan zeer graag verder gaan studeren aan een universiteit. Het zou dan ook fantastisch zijn als wij voor deze meisjes bijvoorbeeld een universiteitsfonds op zouden kunnen gaan richten.

Deze maand hebben wij reeds uitvoerig gesproken met de deelneemster Geraldine Reinosa in onze wijk Efe Gómez. Geraldine is een bijzonder pienter meisje dat verleden jaar in december is afgestudeerd aan de middelbare school en zij wil heel graag ingenieur worden. De goedkoopste universiteit m.b.t. studie ingenieur vraagt echter 500 euro collegegeld per 6 maanden.
 

 


Geraldine doet al mee aan ons project sinds de oprichting en is erg gemotiveerd om verder te gaan studeren, plus zij is o.a. een kei in wiskunde, dus we hebben besloten dat onze stichting haar gaat helpen. Wij hebben met haar ouders gesproken en we zijn overeengekomen dat zowel Aros de Esperanza als de familie van Geraldine ieder de helft van haar collegegeld zal gaan betalen. Op deze manier creëren we een hechte betrokkenheid en participatie van de familie m.b.t. haar studie.

Zoals aan het begin van dit artikel echter ook al gezegd, we hebben ruim 500 meisjes in ons project dus iedereen op deze manier helpen lukt ons zelf niet. Het voor elkaar kunnen krijgen van het opzetten van een universiteitsfonds voor bijvoorbeeld de meest gemotiveerde meisjes zou dan ook super zijn.

 

 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl