Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Eindtoernooi geweldig verlopen!

Eindtoernooi geweldig verlopen!

Ons eindtoernooi 2012 gehouden op maandag 10 december ter afsluiting van onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza", de League van Hoop, is geweldig verlopen! Het was echt schitterend om voor het eerst sinds 2009 al onze teams weer tegelijkertijd bij elkaar te zien tijdens een eindtoernooi.

 

 

 

 

Het eindtoernooi is mogelijk geworden dankzij de prachtige steun van de MRC-Holland Foundation. Aan het organiseren van een eindtoernooi zitten namelijk nogal veel kosten. Al onze programma's zijn namelijk geheel gratis voor onze speelsters. Vanwege een gebrek aan fondsen hadden wij echter zowel verleden jaar als in 2010 helaas geen eindtoernooi kunnen organiseren voor onze speelsters, tot hun groot verdriet. Hierbij willen wij de MRC-Holland Foundation dan ook ontzettend bedanken dat wij dankzij hen dit jaar weer een eindtoernooi hebben kunnen organiseren.

 

Het eindtoernooi werd gehouden op het sportcomplex in de wijk Belén. Dit complex beschikt over drie mooie basketbalvelden waardoor we steeds tegelijkertijd drie wedstrijden konden laten spelen.

 

 

 

 

Om het eindtoernooi een extra mooi tintje te geven hadden we voor alle speelsters mooie medailles laten maken. Het krijgen van een medaille vinden onze speelsters namelijk prachtig. De laatste keer dat we medailles aan onze speelsters hebben kunnen geven was in 2009 en nog steeds hangen deze medailles aan de muren in de slaapkamers van de speelsters, zo trots zijn ze erop!

 

 

 

 

Voordat we met het toernooi begonnen hebben we eerst al onze speelsters een gratis ontbijt aangeboden. Dit proberen we altijd te doen als er wedstrijden worden georganiseerd omdat veel van onze speelsters helaas in arme omstandigheden leven waardoor er thuis vaak geen ontbijt voor ze is.

 

 

 

 

 

 

Het eindtoernooi werd gespeeld in vijf categorieën: t/m 8, 10, 12, 14 en 16 jaar. Alle teams waren per categorie verdeeld in twee groepen met elk drie groepswedstrijden. De beste twee teams van elke groep gingen vervolgens door naar de halve finales. Alle wedstrijden hadden een duur van 2 keer 8 minuten, wat de wedstrijden ontzettend spannend maakten. Het verschil tussen winst of verlies was vaak slechts 1 punt!

  

 

Om de wedstrijden in goede banen te leiden hadden we drie officiële scheidrechters ingehuurd. 

 

 

 

 

Sportief spelen staat hoog in het vaandel bij de Stichting Aros de Esperanza. Wij zijn namelijk een sociaal project met sociale doelstellingen. Zich correct gedragen met gepaste waarden en normen, zowel thuis als op school, is bijvoorbeeld een voorwaarde om aan ons project te mogen deelnemen. Voor en na een wedstrijd moeten onze speelsters elkaar dan ook altijd de hand schudden.

 


Onze andere doelstellingen zijn het verplicht moeten studeren, zich afzijdig houden van drugs en bendes en proberen om tienerzwangerschap te voorkomen. Het gaat ons er dus niet om of een meisje een goede basketbalspeelster wordt. Het gaat erom dat wij de meisjes proberen te behoeden voor de vele gevaren die hier in Colombia op de loer liggen en hen een goede toekomst willen geven. 

 

Het toernooi was een schitterend succes. Alle teams waren zo aan elkaar gewaagd dat ze allemaal kans hadden op het halen van de finale. Voor hetzelfde geld hadden we dit toernooi vijf andere winnaars gehad dan de teams die nu gewonnen hebben. 

 

 

De uitreiking van de medailles was echt een spectaculair gezicht. Zoveel speelsters bij elkaar!!     

 

 

 

 

 

Alle speelsters waren ongelooflijk trots op hun medailles!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En voor de winnaars van het toernooi was het helemaal een superdag. De vijf kampioenteams hebben namelijk als prijs een gratis trip naar een prachtig recreatiepark in januari gewonnen, die we via mooie winnaarcheques aan hen hebben uitgereikt.

 

 

 

 

 

 

Fantastisch om te zien was dat onze speelsters van de wijk Blanquizal, waar wij ons project in 2008 zijn begonnen, nog steeds allemaal deel uitmaken van Aros de Esperanza! Het team t/m 14 jaar van Blanquizal werd zelfs kampioen in hun leeftijdsklasse! De speelsters van dit team stevenden in 2008 allemaal recht op het verkeerde pad af. Echt geweldig dat wij ze dankzij ons project op het rechte pad hebben kunnen houden!

 

 

En de wijk San Pedro was de spekkoper van de dag, met winnaars in twee categorieën. Vooral de finale t/m 10 jaar tussen de teams van de wijken El Jardín en San Pedro was van een erg hoog niveau en zeer spannend. Deze finale eindigde in 6-6, waarna in de verlening El Jardín nipt verslagen werd door San Pedro met 8-6. 

 

 

Maar winst of verlies, elke speelster heeft de dag van haar leven gehad! Op weg naar huis in de bussen zat de sfeer er dan ook nog steeds goed in bij de speelsters!

 

 

 

En het feest voor onze speelsters is deze maand eigenlijk pas net begonnen want na dit toernooi volgt in de komende dagen onze jaarlijkse uitreiking van cadeautjes aan speelsters die over zijn gegaan naar het volgende schooljaar. In Colombia eindigt het schooljaar namelijk altijd in november. En als feestelijke jaarafsluiting zullen we op vrijdag 14 december alle speelsters en hun familie uitnodigen naar een pretpark met mooie zwembaden en andere prachtige attracties!

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl