Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Schooluniformen studiefonds

Schooluniformen studiefonds

Deze week hebben wij de schooluniformen gekocht voor onze vijf speelsters die wij onlangs in ons studiefonds hadden opgenomen. Alle vijf speelsters wonen in erg arme omstandigheden en hadden zeer hard nieuwe uniformen nodig, want hun huidige schooluniformen en schoenen waren zo goed als versleten. Nu kunnen ze dus weer trots naar school in gloednieuwe schooluniformen! 

 

 

Onze Colombiaanse projectcoördinatrice Andrea samen met (v.l.n.r.) Yurley, Gina, Yaren, Katherine en Camila in hun nieuwe schooluniformen en schoenen.

 

De nieuwe schooluniformen en schoenen hebben wij kunnen kopen dankzij een donatie van de heer Charles Vinclair, die zijn gekregen verjaardagsgeld aan Aros de Esperanza gedoneerd met de wens of wij hiermee nieuwe speelsters in ons studiefonds wilden opnemen. Hierbij willen wij de heer Vinclair dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn mooie geste.

 

Een gescheurd of versleten schooluniform en schoenen zijn vaak een reden dat een meisje liever niet naar school wil gaan omdat ze zich hiervoor schaamt. Ook komt het in de arme families van onze speelsters soms voor dat zusjes niet tegelijkertijd in de ochtend of middag naar school kunnen gaan (Colombia heeft namelijk twee schoolroosters: 's ochtends of 's middags) omdat er in de familie maar één schooluniform beschikbaar is, dat ze beiden moeten delen. Eén speelster gaat dus in de ochtend naar school, zodat haar zusje in hetzelfde uniform in de middag naar school kan gaan.

 

In Colombia heeft elke leerlinge op de basis- en middelbare school twee verschillende schooluniformen nodig: één voor in de klas (bestaande uit een rok, witte blouse, zwarte sokken en zwarte schoenen) en één voor tijdens de gymles (bestaande uit een joggingbroek, wit shirt, witte sokken en witte sportschoenen). Tevens heeft elke leerlinge één jack nodig, dat ze bij beide uniformen kan dragen.

     

Zoals u zich kunt voorstellen is het aanschaffen van beide uniformen een grote uitgave voor de ouders van onze speelsters. Het totale bedrag om beide uniformen aan te kunnen schaffen ligt namelijk bijna rond de 100 euro. Soms moet een uniform ook nog op maat gemaakt worden wat de kosten nog hoger maakt.

 

Momenteel bestaat ons studiefonds nu al uit vijftien speelsters voor wie wij al hun schoolkosten betalen, zoals uniformen, schoenen, schriften, pennen, mogelijke reiskosten en eventueel collegegeld.     

 

 

Speelsters Katherine, Yaren en Camila met de zo juist gekregen nieuwe schooluniformen, samen met de moeder van Yaren

 

 

Speelsters (en zusjes) Gina en Yaren omgekleed in de nieuwe schooluniformen, samen met hun moeder

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl