Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Eindtoernooi 2013 - Finaledag

Eindtoernooi 2013 - Finaledag

Vanwege de grote toename van deelnemende meisjes aan ons project in 2013 hebben wij ons eindtoernooi dit jaar verspreid over maar liefst 3 dagen! Verleden jaar hadden we het eindtoernooi nog op 1 dezelfde dag gehouden, maar door het grote succes van ons project in 2013 (en de toetreding van veel nieuwe meisjes) is het houden van een eindtoernooi met alle deelnemende meisjes aan ons project op 1 dag niet meer mogelijk.


Dit jaar hebben wij ons eindtoernooi dus verdeeld in 3 delen: een toernooi voor al onze teams van de oostkant van Medellín (op woensdag 11 december), een toernooi voor al onze teams van de westkant van Medellín (op donderdag 12 december) en een finaletoernooi voor de beste 4 teams in elke leeftijdscategorie (op vrijdag 13 december).
 
De stad Medellín is verdeeld in 16 deelgemeenten (en elke deelgemeente bestaat vervolgens weer uit vele wijken). Een rivier scheidt Medellín in tweeën; aan beide kanten van de rivier (oostkant en westkant) liggen 8 deelgemeenten. Momenteel werkt Stichting Aros de Esperanza in 4 deelgemeenten aan de westkant van Medellín en in 4 deelgemeenten aan de oostkant. In elke deelgemeente werken wij in 1 wijk.


De namen van de 8 wijken waar wij momenteel werken zijn de volgende:


Westkant Medellín: 

- wijk Blanquizal: deelgemeente San Javier (13) 

- wijk Aures 1: deelgemeente Robledo (7) 

- wijk Efe Gómez: deelgemeente 12 de Octubre (6)

- wijk Hato Viejo: gemeente Bello (ligt boven deelgemeente Robledo)


Oostkant Medellín:
- wijk Popular 1: deelgemeente Popular (1)

- wijk El Jardín: deelgemeente Manrique (3)

- wijk San Pedro: deelgemeente Aranjuez (4)

- wijk 8 de Marzo: deelgemeente Buenos Aires (9)

 

Zowel het Eindtoernooi sector Oost als het Eindtoernooi sector West werd gespeeld in 5 leeftijdscategorieën: t/m 8, 10, 12, 14 en 16 jaar. Alle teams waren per categorie verdeeld in 1 groep van 4 teams met elk 3 groepswedstrijden. M.b.t. de categorieën t/m 10 en t/m 12 jaar hadden wij zelfs 2 groepen gemaakt omdat zowel de wijk El Jardín als de wijk Popular 1 inmiddels zoveel deelnemende meisjes hebben dat zij meerdere teams in deze 2 leeftijdsgroepen hadden ingeschreven.

 

Per leeftijdscategorie gingen de beste 2 teams door naar het Finaletoernooi dat vandaag (vrijdag 13 december) werd gehouden. Alle wedstrijden hadden een duur van 4 keer 8 minuten. 
 

Om het eindtoernooi 2013 een extra mooi tintje te geven hadden wij voor alle deelnemende meisjes mooie medailles laten maken (met op de voorkant ons logo en op de achterkant een inscriptie bedrukt op een afbeelding van een basketbal). Het krijgen van een medaille vinden de meisjes namelijk prachtig, want zo vaak gebeurt dit niet in hun leven! Zo hadden wij bijvoorbeeld m.b.t. ons eindtoernooi 2012 ook alle deelnemende meisjes een medaille gegeven die de meisjes gelijk allemaal hebben opgehangen aan de muren van hun slaapkamers, zo trots zijn ze erop! M.b.t. het Finaletoernooi hadden we mooie winnarescheques laten maken.


De medailles hebben wij uitgedeeld tijdens het Eindtoernooi sector Oost en het Eindtoernooi sector West. Zie de nieuwsartikelen van deze 2 toernooien op onze website m.b.t. foto's van de medaille-uitreikingen.

 

 

 

Op woensdag 11 december waren wij dus ons Eindtoernooi editie 2013 begonnen met het toernooi sector Oost. Aan dit toernooi namen al onze teams deel van de wijken Popular 1, El Jardín, San Pedro en 8 de Marzo. Zie onze website voor het verslag van deze prachtige toernooidag inclusief 48 foto's en 16 video's.

En op donderdag 12 december had vervolgens ons Eindtoernooi sector West plaatsgevonden. Aan dit toernooi namen al onze teams deel van de wijken Aures 1, Blanquizal, Efe Gómez en Hato Viejo. Zie onze website voor het verslag van deze eveneens prachtige toernooidag inclusief 57 foto's en 13 video's.

Op vrijdag 13 december vond vervolgens de Finaledag plaats van ons eindtoernooi 2013. Het Finaletoernooi bestond uit halve finales en finales. In de halve finales speelden in elk van de 5 leeftijdscategorieën de nummers 1 van sector West tegen de nummers 2 van sector Oost en de nummers 1 van sector Oost tegen de nummers 2 van sector West.  

De halve finales bestonden uit de volgende wedstrijden:

 

Leeftijdscategorie t/m 8 jaar:

- Hato Viejo (#1 West) tegen San Pedro (# 2 Oost)
- Popular 1 (# 1 Oost) tegen Aures 1 (#2 West)

Leeftijdscategorie t/m 10 jaar:

- Blanquizal (#1 West) tegen El Jardín-team B (# 2 Oost)
- El Jardín-team A (#1 Oost) tegen Hato Viejo (#2 West)

 

Leeftijdscategorie /m 12 jaar:

- Efe Gómez (# 1West) tegen El Jardín-team B (# 2 Oost)

- El Jardín-team A (#1 Oost) tegen Hato Viejo (# 2 West)

 

Leeftijdscategorie t/m 14 jaar:

- Hato Viejo (#1 West) tegen Popular 1 (# 2 Oost)

- El Jardín (# 1 Oost) tegen Efe Gómez (# 2 West)

 

Leeftijdscategorie t/m 16 jaar:

- Hato Viejo (#1 West) tegen Popular 1 (# 2 Oost)

- El Jardín (# 1 Oost) tegen Efe Gómez (# 2 West)

 

Zie hierbij het verslag van deze geweldige dag!


Als speellocatie van de Finaledag hadden wij de basketbalvelden van recreatiepark Comfama Aranjuez gekozen i.p.v. de basketbalvelden van Comfama Pedregal waar wij gisteren en eergisteren de Eindtoernooien Oost en West hadden gespeeld. De basketbalvelden van Comfama Aranjuez hebben namelijk nog grotere tribunes dan de velden van Comfama Pedregal. Van de directie van Comfama Aranjuez hadden we het basketbalveld in hun grote indoorhal mogen huren en 1 buitenveld. Hierdoor konden we in de ochtend steeds 2 halve finales tegelijkertijd laten spelen en daarna de finales in de grote indoorhal.

 

De Finaledag begonnen wij weer op dezelfde manier als gedaan met ons Eindtoernooi sector Oost en Eindtoernooi sector West, namelijk met het toespreken van alle aanwezigen, o.a. een welkomstwoord en de uitleg van de toernooiregels. En natuurlijk bespraken wij ook onze projectdoelstellingen. Zo staat sportief spelen bijvoorbeeld hoog in het vaandel bij Stichting Aros de Esperanza. Wij zijn namelijk een sociaal basketbalproject met sociale doelstellingen. Zich correct gedragen met gepaste waarden en normen, zowel thuis als op school, in ons project en op straat is namelijk een voorwaarde om aan ons project te mogen deelnemen. Voor en na een wedstrijd moeten de meisjes bijvoorbeeld elkaar dan ook altijd verplicht de hand schudden.


Onze andere doelstellingen zijn het verplicht moeten studeren, zich afzijdig houden van drugs en bendes en proberen om tienerzwangerschap te voorkomen. Het gaat ons er dus niet om of een meisje een goede basketbalspeelster wordt. Het gaat erom dat wij de meisjes proberen te behoeden voor de vele gevaren die hier in Colombia op de loer liggen en hen een goede toekomst willen geven.   
  

 

 

 


Zie hierbij ook 2 video's van de opening van het Finaletoernooi:

- uitleg toernooiregels door onze coördinatrice Andrea:
http://youtu.be/A-UoxWqGz_4

- aankondiging van de deelnemende teams aan de finales door Guido:
http://youtu.be/aMSJwc9kTEA

Na het welkomstwoord en uitleg van de toernooiregels hebben wij vervolgens een heel leuk en zeer geslaagd integratiespelvorm gedaan met alle aanwezige teams samen!
     

   

 

 

De integratieactiviteit verliep geweldig! Zie hierbij 5 video's van de activiteit:

- video 1:
http://youtu.be/t87tXKHGMH8

- video 2: http://youtu.be/5qZ3q-dBNM4  

 

- video 3: http://youtu.be/CBWVI2dq1rU

 

- video 4: http://youtu.be/6NTwHMWaHLM  

 

- video 5: http://youtu.be/K4HBP20N20A  


Na afloop van deze gezamenlijke integratie begonnen wij met de eerste wedstrijden. Om de wedstrijden in goede banen te leiden hadden we 2 officiële scheidrechters ingehuurd. 

 

 

 

 

 

En om de score en sportief verloop van elke wedstrijd goed in de gaten te houden stonden alle wedstrijden onder toezicht van 2 wedstrijd supervisors.

 

 

 

Uiteraard hebben wij weer veel foto's gemaakt van alle wedstrijden!  Zie hieronder een selectie van maar liefst 32 foto's (en 6 video's)!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zie hierbij ook 6 video's m.b.t. enkele gespeelde wedstrijden tijdens het Finaletoernooi:

 

- wedstrijd t/m 8 jaar - Aures 1 tegen Popular 1: http://youtu.be/kJObTJoOlCM

 

- handen schudden wedstrijd t/m 10 jaar - Blanquizal tegen El Jardín-team B: http://youtu.be/aO8_rpfPEjI

 

- wedstrijd t/m 14 jaar - Efe Gómez tegen El Jardín: http://youtu.be/xhX6pIkBTlw

 

- handen schudden wedstrijd t/m 14 jaar - Efe Gómez tegen El Jardín: http://youtu.be/ooPrqDQgbpw 

 

- wedstrijd t/m 16 jaar - El Jardín tegen Hato Viejo: http://youtu.be/DaB_zgoLCho

 

- handen schudden wedstrijd t/m 12 jaar - Efe Gómez tegen El Jardín-team A: http://youtu.be/jciBk6CmY68 


Net als het Eindtoernooi sector Oost en het Eindtoernooi sector West was ook het Finaletoernooi weer een daverend succes met allemaal zeer veel blije gezichten, ook van de meegereisde moeders!

 

   

 

 En zoals we ook al hadden vermeld in de verslagen m.b.t. de 2 eindtoernooien van gisteren en eergisteren, het is fantastisch om te zien dat zoveel meisjes waarmee wij ons project in elk van de 8 wijken zijn begonnen nog steeds allemaal deel uitmaken van Aros de Esperanza! Veel van hen stevenden namelijk allemaal recht op het verkeerde pad af toen wij hen leerden kennen. Echt geweldig dat wij ze dankzij ons project op het rechte pad hebben kunnen houden!

Ook was het speelniveau van het Finaletoernooi superleuk om te zien. Alle teams waren weer zeer aan elkaar gewaagd en allemaal hadden ze kans op het halen van de finales.

Uiteindelijk werden de finales gespeeld tussen de volgende teams:

categorie t/m 8 jaar: Popular 1 (# 1 Oost) tegen Hato Viejo (# 1 West): winnaar Popular 1  

- categorie t/m 10 jaar: El Jardín-team A (# 1 Oost) tegen Blanquizal (# 1 West): winnaar El Jardín-team A   

- categorie t/m 12 jaar: El Jardín-team A (# 1 Oost) tegen Efe Gómez (#1 West): winnaar El Jardín-team A  

- categorie t/m 14 jaar: El Jardín (# 1 Oost) tegen Hato Viejo (# 1 West): winnaar Hato Viejo

- categorie t/m 16 jaar: El Jardín (# 1 Oost) tegen Hato Viejo (# 1 West): winnaar Hato Viejo


Voor de winnaars van het Finaletoernooi was het helemaal een superdag want de prijs voor de 5 kampioenteams was namelijk een gratis trip naar een prachtig recreatiepark (Parque de las Aguas) op zaterdag 25 januari, die via mooie winnarescheques aan hen werd uitgereikt.   

 

   

 

 

 

 

 

Zie hierbij ook een video van de aankondiging van de prijsuitreiking door Claudia, onze coach van de wijk Efe Gómez:

 

- http://youtu.be/ZZjteQWcNlg


De uitreiking van de winnarescheques aan de kampioensteams was een heel spectaculair gezicht met de volle tribune op de achtergrond! Alle speelsters waren ongelooflijk blij en trots op hun kampioensschap!         

 

 

 

 

 

 

En het feest voor alle deelnemende meisjes is nog niet over, want op respectievelijk zaterdag 14 december en zondag 15 december gaan wij als feestelijke jaarafsluiting alle meisjes en hun familie uitnodigen naar een pretpark met mooie zwembaden en andere leuke attracties!   

Zie hierbij nog een verdere selectie van foto's gemaakt tijdens het Finaletoernooi.
  

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl