Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Kiezen officieel basketbaluniform

Kiezen officieel basketbaluniform

Op zaterdag 22 september zijn we begonnen met het kiezen van een geschikt basketbaluniform voor onze speelsters. Dankzij de schitterende opbrengst van de inzamelingsactie van Anna Caspersen en Guus de Hoog in juni jl. kunnen wij namelijk nu eindelijk echte basketbaluniformen gaan kopen voor onze speelsters. Tot nu toe spelen onze speelsters al jaren lang hun leaguewedstrijden in onze trainingshesjes, dus u kunt zich voor stellen dat de speelsters en wij dolblij zijn dat we nu echte basketbaluniformen kunnen gaan kopen!

 

Helaas kon er niet eerder worden begonnen met het kiezen van uniformen omdat Guido de afgelopen maanden in Nederland was vanwege visumformaliteiten en andere belangrijke zaken. Aangezien met de aanschaf van de uniformen een dermate hoog bedrag is gemoeid, wil Guido graag persoonlijk aanwezig zijn in Medellín wanneer de uniformen worden besteld en afgeleverd, om zo te waarborgen dat de kleermaker geen slecht werk aflevert en alle donaties gedaan aan Guus en Anna dus zeer goed tot hun recht komen. Guido is op woensdag 26 september in Colombia terug gekeerd, dus vanaf nu zal er gelijk werk worden gemaakt van het laten maken van de uniformen.

 

Op zaterdag 22 september heeft onze projectcoördinatrice Andrea met de speelsters t/m 16 en 18 jaar van de wijk Hato Viejo 15 verschillende uniformen getest. Andrea en onze coaches hadden deze uniformen verzameld uit hun eigen garderobe. Voorlopig zijn er 8 uniformen overgebleven, waarvan de speelsters vinden dat die het lekkerste zitten, zie foto onder.

  

Samen met Andrea zal Guido in de 1e week van oktober uit deze 8 gekozen uniformen het beste uniform (lekkerste stof) gaan kiezen. Hiermee zullen Guido en Andrea naar diverse kleermakers toe gaan die zij allen zullen vragen om een proefuniform te maken precies zoals het gekozen uniform. Van deze proefuniformen wordt dan het beste uniform gekozen gebaseerd op kwaliteit-prijsverhouding.

 

Vervolgens zal de gekozen kleermaker worden gevraagd om 8 dezelfde proefuniformen te maken, in 8 verschillende kleuren. Elke wijk van ons gaat namelijk in haar eigen kleur spelen. Met deze 8 proefuniformen gaan we dan naar de bedrukker om te testen of ons logo, de Colombiaanse vlag, rugnummers, etc. er goed op passen en mooi staan. Verloopt dat ook goed dan zullen we de gehele bestelling van uniformen voor al onze speelsters plaatsen.

Uiteraard zullen wij u allen 
uitvoerig op de hoogte houden van alle ontwikkelingen m.b.t. het laten maken van de uniformen en hiervan foto's plaatsen op onze website. Dankzij de basketbaluniformen zal het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van onze speelsters nog meer gaan toenemen. Tevens zullen door de uniformen de meisjes nog meer motivatie en inzet gaan tonen om op het rechte pad te blijven, omdat ze bij ons project willen blijven behoren. Hierdoor worden de kansen dus verhoogd dat onze speelsters op school blijven, zich afzijdig houden van drugs en bendes, en niet zwanger geraken op zeer jonge leeftijd.


Hierbij willen wij nogmaals namens al onze speelsters en iedereen binnen Stichting Aros de Esperanza iedereen heel hartelijk bedanken die donaties hebben gedaan aan Anna en Guus! Het was heel hartverwarmend om zoveel gulheid te zien. Speciaal willen wij Guus en Anna nog een keer extra bedanken voor van hun prachtig initiatief om geld in te willen zamelen waarmee wij uniformen kunnen gaan kopen. 
Het zal echt prachtig zijn om dadelijk onze speelsters eindelijk in een mooi basketbaltenue te zien. Onze speelsters, coaches en Guido dromen hiervan namelijk al jaren! Alle speelsters zullen dan ook helemaal uit hun dak gaan wanneer ze voor het eerst wedstrijden kunnen gaan spelen in echte tenues.
 

 

Speelsters en Andrea genietend van een lekker ijsje na een drukke dag van testen van alle uniformen


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl