Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Project in Aures 1 begonnen!

Project in Aures 1 begonnen!

Stichting Aros de Esperanza is zeer blij om te kunnen mededelen dat wij op donderdag 14 februari eindelijk ons basketbalproject in de nieuwe wijk "Aures 1" hebben kunnen starten. Het begin in deze wijk stond namelijk al maanden lang gepland. Dankzij de financiële steun van de Stichting Destino in samenwerking met de heer Andre Hagoort van de onderneming Concera, alsmede van de heer Robert Kuipers en mevrouw Mary-Ann Arentz konden wij deze maand nu echt kunnen beginnen in Aures 1.

 

De ouders van Guido waren ook tijdens de eerste training aanwezig, en de moeder van Guido had gelijk al de grootste lol met de eerste inschrijvers voor ons basketbalprogramma in het parkje naast het basketbalveld. 

 

 

In totaal namen al zeven meisjes deel aan de eerste training. Ons doel is om veertig meisjes in deze wijk te gaan bereiken.  

 

 

Tot grote hilariteit van de meisjes werd onze eerste training ook bezocht door een koe, die op zijn gemak over het basketbalveld kwam wandelen!  

 

 

De tweede training op 18 februari werd al bezocht door tien meisjes. De verwachting is dat wij binnen 2 weken al ruim twintig meisjes gaan bereiken. Voorlopig worden de trainingen gegeven door Guido en Andrea, onze projectcoördinatrice, terwijl er elke training ook een kandidaat-coach een proeftraining komt geven.

 

Een programma beginnen in een nieuwe wijk vereist namelijk nogal veel didactische en pedagogische kennis, vanwege het nogal vaak getoond ongedisiplineerd gedrag van meisjes in de arme wijken van Medellín, dus wij willen graag alle kandidaten goed observeren of zij wel of niet geschikt zijn voor de baan als basketbalcoach in Aures 1.

 

 

Tot grote vreugde van de meisjes kwam de koe ook weer langs tijdens de tweede training! Bij navragen door Guido aan de lokale mensen kwam naar voren dat er dicht bij het basketbalveld een boerderij met koeien ligt, en dat de boer zijn koeien 's middags altijd even een rondje laat lopen door de wijk Aures 1. Zijn zwarte koe loopt dan vrijwel altijd in zijn eentje een andere route dan de rest, waaronder dus dwars over het basketbalveld.  

 

 

De trainingen in Aures 1 slaan zeer aan, want op de vierde training waren er al zestien meisjes aanwezig. Wellicht dat we op de vijfde training (op donderdag 28 februari) al de grens van twintig meisjes gaan overschrijden. 

 

 

 

 

Helaas kunnen de meisjes momenteel slechts op één helft van het basketbalveld trainen omdat er aan één kant een basketbalring ontbreekt.

 

 

 

 

Normaliter moet de gemeente schade aan een sportveldje herstellen, maar in de praktijk kan dit nogal wel eens een tijdje op zich laten wachten. Begin maart willen wij dus zelf een basketbalring gaan kopen en deze laten ophangen zodat de meisjes lekker op een heel basketbalveld kunnen gaan trainen.

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl