Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Selecteren talententeam gestart!

Selecteren talententeam gestart!

Deze maand zijn we gestart met het selecteren van onze grootste talenten in de leeftijd van 10 en 11 jaar. In Medellín wordt namelijk elk jaar in januari het prestigieuze basketbaltoernooi "Pony Basket" gehouden voor teams t/m 13 jaar. Elk jaar nemen teams uit heel Colombia deel aan dit toernooi. De stad Medellín is altijd de locatie van het toernooi vanwege de centrale ligging in Colombia.

 

De doelstelling van Aros de Esperanza is om in 2015 voor het eerst deel te gaan nemen aan het toernooi Pony Basket. Hiervoor willen wij reeds dit jaar een talentteam gaan vormen, die hopelijk in 2014 al goed genoeg zal zijn om mee te gaan doen aan de kwalificatieronden voor plaatsing voor Pony Basket 2015. Deelname aan dit toernooi kan onze speelsters hopelijk een gratis schoolopleiding gaan opleveren indien ze gescout worden tijdens dit toernooi door een middelbare school of universiteit.

 

Momenteel hebben wij al een eerste selectie van 12 talentvolle speelsters gemaakt uit 4 van onze wijken gelegen in het oosten van de stad Medellín. In de komende weken zullen we ook een selectie gaan maken van 12 speelsters uit onze 4 wijken gelegen in het westen van de stad. Uit deze 24 speelsters willen wij dan vervolgens een verdere selectie maken om het uiteindelijke talentteam van 12 speelsters te gaan vormen.

 

Om de huidige 12 geselecteerde speelsters alvast te motiveren hebben wij hen op donderdag 17 januari uitgenodigd naar de meisjesfinale van het basketbaltoernooi van Pony Basket 2013.  

 

  

De finale werd gespeeld in de mooie basketbalhal in het centrum van Medellín. De speelsters keken allemaal hun ogen uit, want nog nooit waren zij in deze mooie sporthal geweest.  

 

 

  

Om met het trainen van ons selectieteam te kunnen beginnen moeten we eerst hiervoor nog wel de financiële middelen gaan vinden. Aan het selectieteam zitten namelijk grote uitgaven verbonden zoals reiskosten speelsters (in totaal 200 euro per maand m.b.t. 12 speelsters) en het salaris van een coach (150 euro per maand). Ons doel is om een lokale Colombiaanse sponsor (bedrijf of particulier) te vinden die ons talentteam wil gaan sponsoren.

 

Om de hoogte van de reiskosten van speelsters te kunnen beperken zouden we ook in plaats van 1 talentteam misschien ook 2 talentteams van elk 12 speelsters op kunnen richten, in de stijl van de NBA (de Amerikaanse professionele basketbalbond): één team bestaande uit speelsters uit het westen van de stad Medellín, en één team bestaande uit speelsters uit het oosten van de stad. Momenteel werken wij in Medellín namelijk in 8 wijken, waarvan 4 wijken in het westen van de stad liggen en de andere 4 wijken in het oosten liggen. Ons eindtoernooi 2012 hebben wij bijvoorbeeld ook gespeeld in de oost-en-west-stijl: teams wijken oost tegen teams wijken west. 

 

In plaats van alle talenten op één centraal basketbalveld in Medellín te laten trainen, zouden we bijvoorbeeld het talentteam uit het oosten van de stad op een centraal veld in het oosten kunnen laten trainen, en het talenteam uit het westen op een centraal veld in het westen. De stad Medellín is namelijk in 2 delen gescheiden door een rivier wat precies de scheiding tussen oost en west weergeeft.  

 

Onze uiteindelijke plannen zullen we laten afhangen van het beschikbare budget. Want aan het trainen van 2 talentteams van elk 12 speelsters zitten natuurlijk weer meer salariskosten verbonden dan aan het trainen van slechts 1 talentteam. Hopelijk kunnen we rond april 2013 echter al beginnen met het trainen van een talentteam.

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl