Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Uitbreiding Studiefonds Aros

Uitbreiding Studiefonds Aros

Eén van van onze huidige 12 programma's is ons Studiefonds waarmee wij deelnemende meisjes aan ons project ondersteunen via het betalen van o.a. hun schooluniformen. Zie bijvoorbeeld onze nieuwsartikels van 3 februari en 4 maart jl.

 

In 2016 willen wij ons studiefonds gaan uitbreiden met het betalen van reis- en studiemateriaalkosten van deelnemende meisjes die verder willen gaan studeren na het behalen van hun middelbaar schooldiploma. Het stimuleren van blijven studeren is namelijk een zeer belangrijke doelstelling van ons project.

 

Ons project is in 2008 gestart en de toenmalige deelnemende meisjes waren toen allemaal pas rond de 8 a 9 jaar oud waren. Vrijwel iedereen van hen zit op dit moment dus nog altijd op de middelbare school. Verleden jaar in november zijn er echter al enkele meisjes succesvol afgestudeerd aan de middelbare school, waar wij uiteraard zeer blij mee waren. Plus tot onze vreugde zijn deze 3 meisjes inmiddels ook verder aan het studeren!  

 

Eén van deze meisjes is Estefania Makiu. Haar vervolgopleiding ligt echter aan de andere kant van de stad t.o.v. van waar zij woont. Om op school te komen heeft zij daarvoor 2 bussen heen en 2 bussen terug nodig. In totaal kost dit haar ruim 45 euro per maand. Hiervoor heeft haar alleenstaande moeder het geld echter niet voor waardoor Estefania gaat lopen naar school. Dit is echter anderhalf uur heen en anderhalf terug.

 

Hierom hebben wij besloten om elke maand de reiskosten van Estefania te gaan betalen. Zie hieronder een foto van Estefania met haar moeder en Guido. 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl