Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Deelneemster v/d maand: Maiby

Deelneemster v/d maand: Maiby

M.b.t. de maanden oktober en november hebben wij 2 meisjes (Maiby en Maria Camila) gekozen uit de wijk El Jardín als deelneemsters van de maand. Beide meisjes zijn slechts 9 jaar oud maar reeds zeer talentvol. Zoals met zoveel van de deelneemsters aan ons project zijn helaas de ouders van Maiby en Maria Camila niet meer samenwonend, wat hun leven er niet makkelijker op maakt. Maiby slaapt bijvoorbeeld vaker bij haar vader dan bij haar moeder, terwijl Maria Camila vaker bij haar moeder verblijft dan bij haar vader.

Met een goede begeleiding zouden beide meisjes het echter ver kunnen gaan schoppen in de basketbalwereld en hopelijk zo een gratis studiebeurs kunnen bemachtigen van een rijke universiteit in Colombia in ruil voor het spelen voor het universiteitsteam.

Het liefst zouden wij ons eigen Talentteam opzetten, een selectie van de 12 beste speelsters binnen onze stichting, om hen extra begeleiding en trainingen te geven zodat dit de kansen zouden vergroten op het krijgen van een studiebeurs, maar financieel en logistiek is dit geen makkelijke opgave.

Zie hierbij het interview met Maiby, deelneemster van de maand oktober.Maiby (vooraan in het midden, met gele shorts #11)

 

1. Wat is je volledige naam?
Maiby Andrea Alvarez Florez.


2. Hoe oud ben je?
9 jaar.


3. In welke wijk woon je?
In de wijk El Jardín.


4. Naar welke school ga je en in welke klas zit je?
Institución Educativa Monte Carlo - 3e klas.


5. Hoe zie je jezelf later als volwassene?
Als een knappe vrouw. (Haar letterlijke antwoord was: "bella, hermosa y preciosa" wat vrij vertaald "mooi, fraai en prachtig" betekent).


6. Wat zou je willen studeren na het behalen van je middelbare schooldiploma?
Lerares basisschool.


7. Uit wie bestaat je familie of met wie leef je?
Ik woon samen met mijn oma Mary, mijn tante Libia, mijn tante Celina, mijn vader Faber, mijn broertje Andres, mijn nichtje Laura, mijn nichtje Julieth en mijn tante Monica. 


8. Wanneer ben je deel gaan uitmaken van het basketbalproject van Stichting Aros de Esperanza?
Ruim een jaar geleden (26 september 2014 - GB).


9. Hoe ben je deel gaan uitmaken van het basketbalproject van Stichting Aros de Esperanza?
Mijn moeder kwam langs bij een basketbaltraining van jullie om te vragen of er misschien nog een plaatsje voor mij vrij was. (Een broer van Maiby's moeder, een wijkleider, had haar ons project aangeraden - GB).


10. Waarom vind je het leuk om deel uit te maken van Stichting Aros de Esperanza?
Omdat ik het basketballen heel erg leuk vind.


11. Vind je dat je iets belangrijks hebt geleerd in het project?
Ja, heel veel. Allerlei technieken zoals de bal door de benen dribbelen en achter de rug langs en een complete draai.


12. Zou je wat willen zeggen aan al onze sponsors en donateurs?
Bedankt. Que Dios les Bendiga. (Vrij vertaald: "God zegen jullie". Vrijwel alle Colombianen zijn katholiek en eindigen bijna alle gesprekken met deze uitspraak - GB).


Commentaar over Maiby van haar basketbalcoach Guido:
Maiby is behalve een uitstekende en talentvol basketbalspeelster ook een heel prettig meisje om in ons project te hebben. Altijd is zij namelijk minstens een uur van te voren van een activiteit al aanwezig. Zij is een meisje dat ongelooflijk van basketballen houdt en ongelooflijk leergierig is tijdens de trainingen. Altijd is zij degene die haar anderen aanspreekt om goed hun best te doen en te luisteren naar de uitleg van een oefening.


Zoals de meeste meisjes in ons project heeft ook Maiby echter wel een explosief karakter, maar dat is sinds haar toetreding tot ons project gelukkig flink afgenomen. Ook moeten wij tijdens elke activiteit goed op haar blijven inpraten om (gezond) te blijven eten, want Maiby eet elke dag veel te weinig omdat zij zichzelf te dik vindt. Samen met de moeder van Maiby hebben wij gelukkig ook m.b.t. dit aspect al veel vooruitgang geboekt met Maiby.


Guido samen met Maiby

  
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl