Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

20-4Meer schoolkleding 2023 gekocht
3-4Schoolkleding geregeld 16 meisjes
17-3Extra medailles klaar
24-2Donatie kleding door Noortje
31-1Bezoek Noortje aan wijk San Pedro
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Uitdeling cadeautjes 2014 - dag 2

Uitdeling cadeautjes 2014 - dag 2

Elk jaar in december geeft Stichting Aros de Esperanza al de deelnemende meisjes aan haar sociaal basketbalproject in Medellín, die over zijn naar de volgende schoolklas, een cadeautje als beloning voor hun goede schoolprestaties. In Colombia loopt het schooljaar namelijk van februari t/m november. 

 

 

Aangezien ons project nogal hard groeiende is, inmiddels nemen al ruim 450 kansarme meisjes deel, kopen wij zeer veel cadeautjes hier in Colombia. En ook ontvangen wij elk jaar zeer leuke cadeautjes van mevrouw Gertie Dijkstra en mevrouw Els Visser. Voor een overzicht van alle gekochte en gekregen cadeautjes, zie ons nieuwsartikel van 29 november jl.:

http://www.aros-de-esperanza.org/index.php?pageid=227&nieuwsid=1106

 

Het uitdelen van de cadeautjes verdelen wij altijd over meerdere dagen omdat ons project in 8 verschillende wijken operatief is. Dit jaar hebben wij de cadeautjes uitgedeeld op maandag 1 december en dinsdag 2 december. Zie hieronder een verslag van diverse uitdelingen op 2 december, alsmede een video van enkele uitdelingen: http://youtu.be/3-4IWoUMaO0

 

 

 

Elk jaar delen wij de cadeautjes aan de deelnemende meisjes uit op basis van de beste behaalde schoolresultaten. Het meisje met het beste schoolrapport mag als eerste kiezen uit de vele beschikbare presentjes. Daarna het meisje met het tweede beste rapport. En zo verder.

 

Uiteraard kiezen de meisjes met de beste schoolresultaten vrijwel altijd de grootste cadeaus zoals basketballen en rugzakken. Deze grotere cadeaus stoppen we altijd tussen de cadeautjes om de deelnemende meisjes aan ons project extra te stimuleren om volgend jaar nog harder te gaan studeren, want bij de uitreiking wil elk meisje natuurlijk altijd de basketbal of rugzak.

 

 

 

Om zoveel mogelijk meisjes een kans te geven op een groot cadeau verdelen wij tijdens de uitdelingen onze zeer grote trainingsgroepen in elke wijk in groepen van 10 a 15 meisjes. Elke groep kan dan vervolgens kiezen uit 15 a 20 cadeaus, waaronder altijd basketballen, rugzakken en Disney artikelen.

 

 

 

Hopelijk zal deze manier van verdeling van cadeautjes nog meer gaan leiden tot betere schoolresultaten. De meeste van de deelnemende meisjes aan ons project leven namelijk in grote armoede, dus zijn altijd zeer blij als ze iets krijgen. Het uitdelen van cadeautjes als beloning voor goede schoolresultaten is dan ook echt een zeer goedwerkende stimulans voor de meisjes om goed hun best te blijven doen op school. Al het hele jaar vragen zij namelijk wat ze van ons krijgen mochten ze overgaan naar de volgende schoolklas.

 

 

Op maandag 1 december waren al de meisjes in de wijken aan de westkant van Medellín waar wij werken dolgelukkig met hun cadeautjes. Zie ook het betreffende artikel op onze website (uitdeling dag 1). En ook op dinsdag 2 december waren al de meisjes in wijken aan de oostkant van Medellín waar wij werken superblij met hun cadeautjes. Plus deze presentjes zijn vrijwel zeker ook gelijk hun Kerstcadeautjes want hun families kunnen zich helaas de aanschaf van presentjes niet veroorloven.

Helemaal leuk voor de deelnemende meisjes aan ons project was dat wij dit jaar elk meisjes dat over is naar de volgende schoolklas een extra cadeau hebben gegeven in de vorm van een setje zweetbandjes (2 polsbandjes + 1 hoofdband) in de kleuren van de Nederlandse vlag.  

 

 

 

 

 


Zie hieronder nog een verdere kleine selectie van 5 foto's van de uitdeling op maandag 1 december van de cadeautjes in de wijken aan de oostkant waar wij werken. Onderaan deze selectie kunt u vervolgens per wijk alle foto's vinden van de respectievelijke uitdelingen, dus hier en daar staan de weergegeven foto's in de selectie nog een keer.  

 

 

 

 

 

 

 

Uitdeling cadeautjes wijk 8 de Marzo - dinsdag 2 december 2014:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitdeling cadeautjes wijk El Jardin - dinsdag 2 december 2014:   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitdeling cadeautjes wijk Popular 1 - dinsdag 2 december 2014:   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl