Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Finales eindtoernooi t/m 8 en 10 jr

Finales eindtoernooi t/m 8 en 10 jr

Op woensdag 12 december vond dag 3 plaats van ons eindtoernooi 2018, wat de Finaledag was m.b.t. de leeftijdscategorieën t/m 8 en t/m 10 jaar. Deze  Finaledag bestond uit halve finales en finales. En aan het eind van de dag mochten alle deelneemster en hun familieleden ook naar het zwembad, zoals we altijd doen tijdens Finaledagen.


In de halve finales spelen in elke leeftijdscategorie de nummers 1 van sector Oost tegen de nummers 2 van sector West en de nummers 1 van sector West tegen de nummers 2 van sector Oost. Zie ook onze nieuwsartikels m.b.t. dag 1 en 2 van ons eindtoernooi voor een verslag van deze 2 dagen, alsmede een uitgebreider uitleg van ons toernooi. 

Net als in 2017 hadden ook dit jaar alle deelnemende wijken aan ons project weer het hele jaar zeer hard getraind om de hegemonie van de wijk El Jardín op onze eindtoernooien te gaan doorbreken. Al verscheidene jaren domineren de teams van El Jardín namelijk deze toernooien; elk jaar gaan ze er met alle titels vandoor, of op 1 na (in 2014 alle titels, in 2015 op 1 na alle titels, in 2016 wederom alle titels, in 2017 weer op 1 na alle titels). 

Ondanks alle grote inspanningen van de overige wijken waren het echter toch weer de teams van de wijk El Jardín die dit jaar opnieuw met succes hun gewonnen titels van de voorgaande jaren prolongeerden. In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar is de wijk El Jardín nu zelfs al 6 jaar lang achter elkaar kampioen van onze Eindtoernooien (sinds 2013 ongeslagen!).


De teams van Efe Gómez waren echter eveneens zeer sterk dit jaar. Als zij deze stijgende lijn doortrekken zijn zij volgend jaar de grote favoriet op het kampioenschap. Zo lukte het de wijk El Jardín bijvoorbeeld niet om net als in 2017 weer met 2 teams de finale t/m 10 jaar te halen. In de halve finale werd El Jardín-azul namelijk verslagen door Efe Gómez. En in de finale tegen El Jardín-rojo scheelde het niet veel of Efe Gómez had ook van hen gewonnen. 

Zie hieronder de uitslagen van de Finaledag op woensdag 12 december 2018:

  

Leeftijdscategorie t/m 8 jaar (finale):

 - El Jardín (#1 Oost) tegen Efe Gómez (#1 West) - winnaar El Jardín 
 
Leeftijdscategorie t/m 10 jaar (halve finales):

- El Jardín-rojo (#1 Oost) - walkover El Jardín-rojo  
- Efe Gómez 1 (#1 West) tegen El Jardín-azul (#2 Oost) - winnaar Efe Gómez (uitslag 8-18)

 

Leeftijdscategorie t/m 10 jaar (finale):

- El Jardín-rojo (#1 Oost) tegen Efe Gómez (#1 West) - winnaar El Jardín-rojo (uitslag 15-7)


Voor de winnaars van het Finaletoernooi is het altijd helemaal een superdag want de prijs voor de kampioenteams is namelijk een gratis trip naar een prachtig recreatiepark (Parque de las Aguas). En ook hadden we voor het 3e opeenvolgende jaar weer hele mooie kampioensbekers laten maken voor de winnende teams! Met de bekers zijn ze zo blij dat die zelfs tot in het zwembad worden meegenomen!


 

  

  

  

Zie hierbij een selectie foto's van de Finaledag op woensdag 12 december: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl