Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Uitje 2: beloning schoolresultaten!

Uitje 2: beloning schoolresultaten!

Dankzij de prachtige donatie van € 1.500,- van de basisschool De Kameleon in Beuningen kunnen wij in de maand juli de deelnemende meisjes aan ons project ter beloning voor hun goede schoolprestaties gaan uitnodigen naar een zeer mooi waterpretpark buiten Medellín. Ons project hamert namelijk zeer op het behalen van goede schoolprestaties. Heeft een meisje bijvoorbeeld meer dan 2 onvoldoendes op haar rapport dan mag zij tijdelijk niet deelnemen aan onze leaguewedstrijden en uitjes totdat zij deze onvoldoendes heeft omgebogen in voldoendes.


Afgelopen maand hebben de deelnemende meisjes aan ons project hun 2e schoolrapport van het jaar gekregen. In Colombia loopt het schooljaar namelijk van februari t/m november. Elk meisje die niet meer dan 2 onvoldoendes heeft op dit 2e rapport gaan wij uitnodigen naar het waterpretpark "Parque de las Aguas", dat een klein uur buiten Medellín ligt.

Vanwege de hoge entreeprijs (en buskosten er naar toe) is dit pretpark voor de meisjes namelijk iets waar zij zelf nooit naar toe zouden kunnen gaan gezien hun arme achtergrond. Een trip naar dit pretpark zal de meisjes dan ook nog meer gaan stimuleren om nog beter hun best te gaan doen op school, omdat geen enkel meisje een dagje uit naar dit waterpretpark wil missen.


Momenteel werkt Stichting Aros de Esperanza in 8 achtergestelde wijken van Medellín. Op zaterdag 12 juli hebben wij de deelnemende meisjes aan ons project in 4 van de 8 wijken uitgenodigd naar Parque de las Aguas: wijken Hato Viejo, Efe Gómez, Aures 1 en 8 de Marzo. Zie ook ons nieuwsartikel van 12 juli jl. Op zaterdag 19 juli hebben wij vervolgens onze 2 grootste wijken uitgenodigd: wijken Popular 1 en El Jardín. In dit nieuwsartikel treft u de foto's aan van dit uitje op 19 juli. En voor onze 2 wijken San Pedro en Blanquizal zoeken wij nog een geschikte datum om hen ook uit te nodigen naar Parque de las Aguas.  

 

Hierbij willen wij nogmaals de basisschool De Kameleon en hun schooldirecteur dhr. van Rossum heel hartelijk bedanken voor hun geweldige donatie. En alle deelnemende meisjes aan ons project waren eveneens heel erg blij met de donatie. Met heel veel plezier hebben zij dan ook allemaal mooie grote bedankvellen gemaakt ter bedanking van De Kameleon! Plus zoals u zich kunt voorstellen hebben de meisjes zich uitstekend vermaakt in alle fantastische attracties van dit zeer groot en mooi waterpretpark! Zie hieronder 33 foto's en een video van het uitje op zaterdag 19 juli. 

Video uitje Parque de las Aguas - 19 juli 2014: http://youtu.be/yE9waTXrTqw        
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl