Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Cadeautjes 2014: schoolresultaten

Cadeautjes 2014: schoolresultaten

Elk jaar in december geeft Stichting Aros de Esperanza al de deelnemende meisjes aan haar sociaal basketbalproject in Medellín, Colombia, die over zijn naar de volgende schoolklas een cadeautje als beloning voor hun goede schoolresultaten. In Colombia loopt het schooljaar namelijk van februari t/m november.

Het uitdelen van cadeautjes als beloning voor goede schoolprestaties is echt een zeer goedwerkend stimulans voor de meisjes om goed hun best te blijven doen op school. Al het hele jaar vragen zij namelijk wat ze van ons krijgen mochten ze overgaan naar de volgende klas. De meeste van de meisjes leven in grote armoede, waardoor ze haast nooit een leuk cadeautje krijgen, dus ze zijn altijd heel erg blij als ze iets van ons krijgen.

Aangezien ons project nog altijd sterk groeiende is, hebben wij dit jaar weer veel meer cadeautjes moeten kopen dan het voorgaande jaar. De gekochte presentjes zijn o.a. basketballen, diverse soorten caps, vele bidons, Disney rugzakken, sportrugzakken van bekende sportmerken, enz. Zie de onderstaande 3 foto's.
 


Elk jaar delen wij de cadeautjes aan de deelnemende meisjes in de achtergestelde wijken van Medellín uit op basis van de best behaalde schoolresultaten. Het meisje met het beste schoolrapport mag als eerste kiezen uit de vele beschikbare presentjes. Daarna het meisje met het tweede beste rapport. En zo verder.

Uiteraard kiezen de meisjes met de beste schoolresultaten vrijwel altijd de grootste cadeaus zoals basketballen en rugzakken. Deze grotere cadeaus stoppen wij altijd tussen de presentjes om de meisjes van ons project extra te stimuleren om volgend jaar nog harder te gaan studeren, want bij de uitreiking van de cadeautjes wil elk meisje altijd de basketbal of rugzak.

Helemaal leuk voor de deelnemende meisjes aan ons project is dat wij dit jaar tevens voor elk meisje dat over is naar de volgende schoolklas een setje zweetbandjes (1 hoofdzweetband + 2 polszweetbandjes) in de kleur van de Nederlandse vlag hebben gekocht. Zie de foto onder. Dit was financieel gezien wel nogal een grote aderlating maar de meisjes zullen het fantastisch vinden!  

  

Plus ook dit jaar hebben wij wederom veel mooie cadeautjes gehad van respectievelijk mevrouw Gertie Dijkstra en mevrouw Els Visser. Van mevrouw Dijkstra hebben wij weer veel mooie Disney artikelen mogen ontvangen, die zij dit jaar naar ons postadres in Colombia had opgestuurd. En van mevrouw Visser hebben wij o.a. zeer leuke sleutelhangers mogen ontvangen. Zie ook de 2 onderstaande foto's. Hierbij willen wij mevrouw Dijkstra en mevrouw Visser heel hartelijk bedanken voor hun schitterende donaties! 

 

 

 

Mocht u ook cadeautjes willen doneren, dan kunt u die het gehele jaar opsturen naar ons adres in Nederland of naar ons adres in Colombia:

Adres Nederland:
Stichting Aros de Esperanza
T.a.v. Annette Verschure
Pruylenborg 289
3332 PG Zwijndrecht

 

 

 

Adres Colombia:
Fundación Aros de Esperanza
T.a.v. Guido Broekhuizen
Carrera 65B, # 52-C-05, interior 201
Barrio Florida Verde
Municipio de Bello
Antioquia
Colombia


De maand december wordt trouwens één grote feestmaand voor de deelnemende meisjes aan ons project, want naast de uitreiking van de cadeautjes organiseren wij in december ook weer ons jaarlijks eindtoernooi (verspreid over 3 dagen) op een mooie lokatie (en met o.a. de uitdeling van medailles aan iedereen), plus tevens gaan wij elk deelnemend meisje en haar familie uitnodigen voor een uitje naar een waterpretpark ter afsluiting van het jaar 2014.

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl