Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Bezoek Jo en Heike

Bezoek Jo en Heike

Op donderdag 5 juni is ons kernprogramma "Basketbaltrainingen" van ons sociaal basketbalproject in Medellín bezocht door de Nederlandse Jo van Gils en de Duitse Heike Ervenich. Jo en Heike wonen op Curaçao, dat slechts anderhalf uur vliegen van Medellín ligt. Jo is Managing Director van Curaçao Island Rentals, dat prachtige vakantiewoningen op Curaçao verhuurt en verkoopt. Zie ook: www.curacaoislandrentals.com  En Heike is therapeute bij het Curaçao Dolphin Therapy and Research Center. 

Momenteel werkt Stichting Aros de Esperanza in 8 arme wijken van Medellín. Eén van deze 8 wijken is Efe Gómez, de wijk die Jo en Heike hebben bezocht op deze donderdag. De deelnemende meisjes aan ons project vinden een bezoek van buitenlandse mensen altijd schitterend, en gaan dan ook altijd zeer graag met hen op een foto!

 

Jo (links) en Heike samen met enkele deelnemende meisjes aan ons project in de wijk Efe Gómez 

 

Het bezoek van Jo en Heike is tot stand gekomen door Patrick Slobbe, die zeer goed bevriend is met Jo. Patrick is directeur van Ducasa Handelshyus op Curaçao. Zie ook: www.ducasa-handelshuys.com

 

Curaçao ligt dus slechts op een vliegafstand van anderhalf uur van Medellín, dus hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel meer bezoekers verwachten van de Nederlandse Antillen. Het zou bijvoorbeeld misschien fiscaal zeer interessant kunnen zijn voor bedrijven op Curaçao, Aruba en Bonaire om ons project te ondersteunen. Ons project is momenteel werkzaam in 8 arme wijken van Medellín, dus wellicht zouden bijvoorbeeld 8 bedrijven op Curaçao bereid willen zijn om elk één van onze 8 wijken te gaan ondersteunen. Stichting Aros de Esperanza is bijvoorbeeld aangemerkt als een ANBI-organisatie door de Nederlandse Belastingdienst, wat betekent dat alle donaties en giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn.

 

Een andere zeer interessante optie zou wellicht kunnen zijn dat bedrijven op de Antillen Nederlandstalige stagiaires zouden kunnen gaan bekostigen die in ons project in Medellín aan de slag zouden kunnen gaan. Ons project is namelijk zo hard groeiend dat Guido Broekhuizen, de oprichter van Aros de Esperanza, dringend Nederlandstalige mensen nodig heeft ter plaatse in de organisatie om alles in goede banen te kunnen blijven leiden! Het bijhouden van de Nederlandse versie van de website en het schrijven van projectvoorstellen aan Nederlandse en Antilliaanse bedrijven en organisaties zouden bijvoorbeeld mogelijke taken van stagiaires kunnen zijn.

 

Hierbij willen wij Jo en Heike heel hartelijk bedanken voor hun bezoek aan ons project. Ook willen wij Patrick Slobbe heel hartelijk bedanken voor het attenderen van Jo en Heike op ons project. 

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl