Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Eindtoernooi 2014 - finales

Eindtoernooi 2014 - finales

Op dinsdag 9 december hebben wij de 3e dag (finaledag) van ons Eindtoernooi 2014 gehouden. Elk jaar eindigen wij namelijk onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza" (de League van Hoop) met dit eindtoernooi om te bepalen welke wijken de beste basketbalteams van onze stichting hebben. Als speellocatie huren wij altijd voor 3 dagen een mooie indoorhal met tevens diverse buitenvelden. Ons project is namelijk inmiddels zo groot dat ons Eindtoernooi wordt gehouden over 3 verschillende dagen. Dit jaar hebben wij het toernooi georganiseerd op het park van Comfama Aranjuez.


Voor verslagen van dag 1 en dag 2 van ons Eindtoernooi (gehouden op respectievelijk donderdag 4 december en zaterdag 6 december) zie de betreffende nieuwsartikels op onze website.

Op dag 1 speelden al onze teams van de wijken aan de westkant van Medellín waar wij werken een kwalificatietoernooi. En op dag 2 speelden al onze teams van de wijken aan de oostkant van Medellín waar wij werken een kwalificatietoernooi. Vandaag op dag 3 hebben we vervolgens het finaletoernooi gehouden voor de beste 4 teams in elke leeftijdscategorie (bestaande uit de 2 beste teams van de oostkant en de 2 beste teams van de westkant per leeftijdsgroep). Dit jaar hebben wij het Eindtoernooi gespeeld in 5 leeftijdscategorieën: t/m 8, 10, 12, 14 en 16 jaar.     

Zie hierbij een video van het finaletoernooi 2014: http://youtu.be/pS_mCYC7cok


Om het Eindtoernooi een extra mooi tintje te geven hebben wij voor alle deelnemende meisjes en coaches mooie medailles laten maken. Het krijgen van medailles vinden ze in Colombia namelijk geweldig. De medailles van onze Eindtoernooien 2012 en 2013 werden bijvoorbeeld meteen opgehangen aan de muren van de woningen van de deelnemende meisjes aan ons project! Zie hierbij de medaille 2014 (uitgereikt op dag 1 en dag 2 van ons Eindtoernooi).
Op dinsdag 9 december vond dus de Finaledag plaats van ons eindtoernooi 2014. Het Finaletoernooi bestond uit halve finales en finales. In de halve finales speelden in elk van de 5 leeftijdscategorieën de nummers 1 van sector West tegen de nummers 2 van sector Oost en de nummers 1 van sector Oost tegen de nummers 2 van sector West.  

De halve finales bestonden uit de volgende wedstrijden: 

 

Leeftijdscategorie t/m 8 jaar (geen halve finales, maar 2 keer onderstaande wedstrijd):

 

- El Jardín (#1 Oost) tegen combinatie Hato Viejo/Popular 1/Efe Gomez/Aures 1
 
Leeftijdscategorie t/m 10 jaar:

 

- Hato Viejo (#1 West) tegen Popular 1 (# 2 Oost)
- El Jardín (#1 Oost) tegen Aures 1 (#2 West)

 

Leeftijdscategorie t/m 12 jaar:

 

- Hato Viejo-team A (# 1West) tegen El Jardín-team B (# 2 Oost)

 - El Jardín-team A (#1 Oost) tegen Hato Viejo-team B (# 2 West)

  

Leeftijdscategorie t/m 14 jaar:

- Hato Viejo (#1 West) tegen Popular 1 (# 2 Oost)

- El Jardín-team A (# 1 Oost) tegen Efe Gómez (# 2 West)

 

Leeftijdscategorie t/m 16 jaar (geen halve finales, maar 1 keer onderstaande wedstrijd):

 

- Hato Viejo (#1 West) tegen El Jardín (# 2 Oost)

  

Zie hierbij het verslag van deze geweldige dag!


Net als op dag 1 en dag 2 van ons Eindtoernooi zijn wij ook op de Finaledag wederom begonnen met het toespreken van alle aanwezigen, o.a. een welkomstwoord en de uitleg van de toernooiregels.


En natuurlijk bespraken wij ook weer onze projectdoelstellingen. Zo staat sportief spelen bijvoorbeeld hoog in het vaandel bij Stichting Aros de Esperanza. Wij zijn namelijk een sociaal basketbalproject met sociale doelstellingen. Zich correct gedragen met gepaste waarden en normen, zowel thuis als op school, in ons project en op straat is namelijk een voorwaarde om aan ons project te mogen deelnemen. Voor en na een wedstrijd moeten de meisjes bijvoorbeeld elkaar dan ook altijd verplicht de hand schudden.

Onze andere doelstellingen zijn het verplicht moeten studeren, zich afzijdig houden van drugs en bendes en proberen om tienerzwangerschap te voorkomen. Het gaat ons er dus niet om of een meisje een goede basketbalspeelster wordt. Het gaat erom dat wij de meisjes proberen te behoeden voor de vele gevaren die hier in Colombia op de loer liggen en hen een goede toekomst willen geven.   


Na afloop van het welkomstwoord begonnen wij met de eerste wedstrijden. Om de wedstrijden in goede banen te leiden hadden we 2 officiële scheidsrechters ingehuurd. 

 

 


Uiteraard hebben wij weer veel foto's gemaakt van alle wedstrijden, zie hierbij een zestal foto's. Meer foto's van de wedstrijden kunt u terugvinden aan het eind van dit nieuwsartikel.Plus hierbij ook een vijftal foto's van deelnemende teams. Meer teamfoto's kunt u terugvinden aan het eind van dit nieuwsartikel.


 

  

 


Net als het Eindtoernooi sector West en het Eindtoernooi sector Oost was ook het Finaletoernooi weer een daverend succes met allemaal zeer veel blije gezichten, ook van de meegereisde moeders!En heel leuk om te zien waren alle time-outs van de coaches om hun teams instructies te geven.
En zoals we ook al hadden vermeld in de verslagen m.b.t. de 2 eindtoernooien van sector West en Oost, het is fantastisch om te zien dat zoveel meisjes waarmee wij ons project in elk van de wijken zijn begonnen nog steeds allemaal deel uitmaken van Aros de Esperanza! Veel van hen stevenden namelijk allemaal recht op het verkeerde pad af toen wij hen leerden kennen. Echt geweldig dat wij ze dankzij ons project op het rechte pad hebben kunnen houden!

Ook was het speelniveau van het Finaletoernooi superleuk om te zien. Alle teams waren weer zeer aan elkaar gewaagd en allemaal hadden ze kans op het halen van de finales.

Uiteindelijk werden de finales gespeeld tussen de volgende teams:


categorie t/m 8 jaar: El Jardín (# 1 Oost) tegen combinatie Hato Viejo/Popular 1/Efe Gomez/Aures 1:
- winnaar: vanwege het ontbreken van enkele speelsters van de wijken Hato Viejo, Popular 1, Efe Gomez en Aures 1 vormden deze wijken een combinatie om 2 keer tegen het team van El Jardín te spelen. De 1e wedstrijd werd met 15-6 gewonnen door El Jardín. De 2e wedstrijd moest helaas vanwege regen worden geschrapt. In plaats van El Jardín als winnaar uit te roepen hebben we toen maar iedereen als winnaar uitgeroepen.  

- categorie t/m 10 jaar: El Jardín (# 1 Oost) tegen Popular 1 (# 2 West)
- winnaar El Jardín (uitslag 21-9)
   

- categorie t/m 12 jaar: El Jardín-team A (# 1 Oost) tegen Hato Viejo-team A (#1 West):
- winnaar El Jardín-team A (uitslag 37-7)
  

- categorie t/m 14 jaar: El Jardín-team A (# 1 Oost) tegen Hato Viejo (# 1 West):
- winnaar El Jardín-team A (uitslag 16-6)


- categorie t/m 16 jaar: El Jardín (# 1 Oost) tegen Hato Viejo (# 1 West):
winnaar El Jardín (uitslag 30-6)


Voor de winnaars van het Finaletoernooi was het helemaal een superdag want de prijs voor de 5 kampioenteams was namelijk een gratis trip naar een prachtig recreatiepark (Parque de las Aguas) op zaterdag 31 januari 2015, die via mooie winnarescheques aan hen werd uitgereikt.   


 

De uitreiking van de winnarescheques aan de kampioensteams was een heel spectaculair gezicht met de volle tribune op de achtergrond! Alle speelsters waren ongelooflijk blij en trots op hun kampioensschap!         
 

 

  

  

 

 

Voor de wijk El Jardin was het toernooi dus zeer geslaagd, winnaar in elk van de 5 leeftijdscategorieën!


En het feest voor alle deelnemende meisjes is nog niet over, want op respectievelijk donderdag 11 december en vrijdag 12 december gaan wij als feestelijke jaarafsluiting alle meisjes en hun familie uitnodigen naar een pretpark met mooie zwembaden en andere leuke attracties!   

Zie hierbij nog een verdere selectie van foto's gemaakt tijdens het Finaletoernooi 2014.  

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

  

 

  

 

 

 

 

 

  

 


  
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl