Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Nieuwe basketballen in huis!

Nieuwe basketballen in huis!

Verleden jaar hadden wij dankzij een prachtige inzamelingsactie van Zinzi Stasse en Samantha Damude uit Amsterdam, en de schitterende donatie van de omroepvereniging BNN-VARA, in totaal 3.000 euro tot onze beschikking gekregen om 500 nieuwe basketballen te kunnen kopen. Onze huidige basketballen waren namelijk geheel versleten.

De zoektocht naar een geschikte en goede kwaliteits basketbal hier in Colombia ging echter niet al te gemakkelijk. Eerst werden wij lang tijd aan het lijntje gehouden door een leverancier die elke week weer een ander verhaal had waarom onze bestelling (van hetzelfde merk "Asatex" als onze huidige basketballen) dan weer wel en dan weer niet door kon gaan. Uiteindelijk hebben wij in januari maar de knoop doorgehakt en zijn we op zoek gegaan naar andere leveranciers.

 

Omdat deze leveranciers echter alleen andere merken dan Asatex kon levereren, en aangezien het om een groot bedrag ging dat wij wilden besteden, wilden wij natuurlijk eerst deze ballen testen want veel leveranciers leveren nogal vaak dubieuze kwaliteit. Dit werd net een grote soapserie, veel ballen getest, de 1 nog slechter dan de ander. Sommige ontploften binnen een week, andere waren als een ei na een paar weken, en andere werden een rugbybal.

 

Deelnemende meisjes aan ons project in de wijk Aures 1 met de laatste 7 ballen getest door ons

 

Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk hebben we dus maar gekozen om een iets duurdere bal te gaan testen (merk Golty). De Golty-ballen doorliepen alle testen met glans. Deze bal is echter wel een stuk duurder (prijs rond 10 euro) dan de Asatex (6 euro).  Hierdoor konden we dus niet de beoogde 500 ballen kopen.

 


Maar dankzij een fraaie donatie van de Stichting Destino in april hebben wij in totaal toch nog het mooie aantal van 400 nieuwe basketballen kunnen kopen:  200 Golty Training Kids (#5 - wit met oranje) en 200 Golty Training Junior (#6 - oranje).

 

 

In de maand mei zullen wij de basketballen officieel gaan presenteren in de wijken waar wij werken en mooie bedankfoto's gaan maken voor Zinzi en Samantha en hun vrienden, de omroepvereniging BNN-VARA en de Stichting Destino. Plus hierbij willen wij de heer Tim Vonk hartelijk bedanken voor het meezoeken naar geschikte basketballen voor ons project.
 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl