Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Eindtoernooi 2014 - wijken west

Eindtoernooi 2014 - wijken west

Op donderdag 4 december zijn wij ons Eindtoernooi 2014 begonnen. Elk jaar eindigen wij namelijk onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza" (de League van Hoop) met dit eindtoernooi om te bepalen welke wijken de beste basketbalteams van onze stichting hebben. Als speellocatie huren wij altijd voor 3 dagen een mooie indoorhal met tevens diverse buitenvelden. Ons project is namelijk inmiddels zo groot dat ons Eindtoernooi wordt gehouden over 3 verschillende dagen. Dit jaar hebben wij het toernooi georganiseerd op het park van Comfama Aranjuez.


Op dag 1 spelen al onze teams van de wijken aan de westkant van Medellín waar wij werken een kwalificatietoernooi. Vervolgens op dag 2 spelen al onze teams van de wijken aan de oostkant van Medellín waar wij werken een kwalificatietoernooi. Op dag 3 houden we dan het finaletoernooi voor de beste 4 teams in elke leeftijdscategorie (bestaande uit de 2 beste teams van de oostkant en de 2 beste teams van de westkant per leeftijdsgroep). Dit jaar hebben wij het Eindtoernooi gespeeld in 5 leeftijdscategorieën: t/m 8, 10, 12, 14 en 16 jaar.     

Om het Eindtoernooi een extra mooi tintje te geven laten wij voor alle deelnemende meisjes en coaches altijd mooie medailles maken. Het krijgen van medailles vinden ze in Colombia namelijk geweldig. De medailles van onze Eindtoernooien 2012 en 2013 werden bijvoorbeeld meteen opgehangen aan de muren van de woningen van de deelnemende meisjes aan ons project! Zie hierbij de medaille 2014.
Op donderdag 4 december zijn we dus ons Eindtoernooi editie 2014 begonnen met onze teams van de westkant van Medellín. Zie hieronder het verslag van deze fraaie toernooidag alsmede een video:

http://youtu.be/4F9Vxe_AZcY


De komende 2 dagen zullen wij ook de verslagen van het eindtoernooi voor de teams van de oostkant (gehouden op zaterdag 6 december) en het finaletoernooi (gehouden op dinsdag 9 december) op onze website plaatsen.

Het eindtoernooi sector West begonnen wij met het toespreken van alle aanwezigen, o.a. een welkomstwoord en de uitleg van de toernooiregels. En natuurlijk bespraken wij ook onze projectdoelstellingen. Zo staat sportief spelen bijvoorbeeld hoog in het vaandel bij Stichting Aros de Esperanza. Wij zijn namelijk een sociaal basketbalproject met sociale doelstellingen. Zich correct gedragen met gepaste waarden en normen, zowel thuis als op school, in ons project en op straat is namelijk een voorwaarde om aan ons project te mogen deelnemen. Voor en na een wedstrijd moeten de meisjes bijvoorbeeld elkaar dan ook altijd verplicht de hand schudden.


Onze andere doelstellingen zijn het verplicht moeten studeren, zich afzijdig houden van drugs en bendes en proberen om tienerzwangerschap te voorkomen. Het gaat ons er dus niet om of een meisje een goede basketbalspeelster wordt. Het gaat erom dat wij de meisjes proberen te behoeden voor de vele gevaren die hier in Colombia op de loer liggen en hen een goede toekomst willen geven.  Na afloop van het welkomstwoord begonnen wij met de eerste wedstrijden. Om de wedstrijden in goede banen te leiden hadden we 2 officiële scheidsrechters ingehuurd. 

Vanwege het inmiddels zeer grote aantal deelnemende meisjes konden helaas niet alle wedstrijden in onze officiële basketbaluniformen worden gespeeld. In 2015 zullen wij dan ook weer veel nieuwe basketbaluniformen moeten gaan bestellen.


Het was geweldig om te zien dat de meisjes ongelooflijk veel plezier beleefden aan het toernooi. Het Eindtoernooi sector West was dan ook een schitterend succes met allemaal zeer veel blije gezichten!
En het is fantastisch om te zien dat zoveel meisjes waarmee wij ons project in elk van de wijken aan de westkant van Medellín zijn begonnen nog steeds allemaal deel uitmaken van Aros de Esperanza! Veel van hen stevenden namelijk allemaal recht op het verkeerde pad af toen wij hen leerden kennen. Echt geweldig dat wij ze dankzij ons project op het rechte pad hebben kunnen houden!


Ook was het goede speelniveau van de meisjes schitterend om te zien. Elk jaar zijn de teams weer een stuk beter geworden. De coaches gebruiken dan ook veel time-outs om de teams instructies te geven.


Heel mooi om te zien is dat tijdens al onze activiteiten altijd veel moeders van de deelnemende meisjes aanwezig zijn. Speciaal voor de moeders hebben wij dan ook als laatste wedstrijd van de dag een wedstrijd gehouden tussen hen en de beste speelsters t/m 16 jaar.
Alle teams waren zeer aan elkaar gewaagd, allemaal hadden ze kans op het halen van het finaletoernooi op dinsdag 9 december.

 Uiteindelijk gingen de volgende teams over naar het finaletoernooi:

 

- leeftijdscategorie t/m 8 jaar: Hato Viejo (1e) en combinatie Aures 1 met Efe Gomez (2e) 

- leeftijdscategorie t/m 10 jaar: Hato Viejo (1e) en Aures 1 (2e) 

- leeftijdscategorie t/m 12 jaar: Hato Viejo team A (1e) en Hato Viejo team B (2e) 

- leeftijdscategorie t/m 14 jaar: Hato Viejo (1e) en Efe Gomez (2e) 

- leeftijdscategorie t/m 16 jaar: Hato Viejo (1e) en Efe Gomez (2e)

De zeer succesvolle toernooidag werd vervolgens afgesloten met de uitreiking van de medailles aan alle deelnemende meisjes. Dat was een erg spectaculair gezicht. Zoveel speelsters bij elkaar!!


Alle meisjes waren allemaal ongelooflijk blij en trots op hun medailles!    


 
  

 

 


Op dinsdag 9 december wordt dus het finaletoernooi gehouden voor de teams die vandaag 1e en 2e zijn geworden in hun respectievelijke leeftijdscategorie. Dat belooft wederom een zeer mooie dag te worden!
 

En voor de winnaars van het finaletoernooi wordt het helemaal een superdag want de prijs voor de 5 kampioenteams is namelijk een gratis trip naar een schitterend recreatiepark in januari, die via mooie winnarescheques aan hen zal worden uitgereikt.

Maar winst of verlies, elk meisje heeft vandaag een geweldige dag gehad! Op weg naar huis in de bussen zat de sfeer er dan ook nog steeds goed in bij de meisjes!   

 

En het feest voor alle deelnemende meisjes is nog niet over, want op respectievelijk donderdag 11 december en vrijdag 12 december gaan wij als feestelijke jaarafsluiting alle meisjes en hun familie uitnodigen naar een pretpark met mooie zwembaden en andere leuke attracties!   

Zie hieronder nog een verdere selectie van foto's gemaakt tijdens het Eindtoernooi sector West.

 

  

  

 

 

  

 

  

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 

  

 

  

  

  

  

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl