Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  7e programma opgezet!

7e programma opgezet!

Afgelopen vrijdag 28 mei heeft Aros de Esperanza een nieuw basketbalprogramma opgezet in de wijk “8 de Marzo” in de deelgemeente Buenos Aires. In totaal werkt Aros de Esperanza nu in 7 wijken. 

 

 

De wijk 8 de Marzo is een arme wijk, hoog bovenin de heuveltoppen van Medellín. De wijk is 25 jaar geleden opgezet door een groep vrouwen. De naam 8 de Marzo vertaald in het Nederlands is “8 maart”. In Colombia is 8 maart de nationale dag voor vrouwen. Het is dus zeer gepast dat Aros de Esperanza juist in deze wijk een programma voor meisjes heeft opgezet.

 

Uitzich op centrum Medellin vanuit wijk 8 de Marzo

 

De wijk 8 de Marzo heeft geen echt basketbalveld, maar een veld midden op de weg, dat nogal steil afloopt van de ene helft naar de andere helft van het veld.

 

 

Wanneer er een basketbaltraining wordt gegeven sluit het wijkbestuur de weg af met een lint, zodat de meisjes rustig kunnen trainen.

 

 

Alleen verkeer dat er echt hoognodig door moet krijgt toegang. 

 

 

Vanwege geldgebrek bij het wijkbestuur miste het basketbalveld één basketbalring. Aros de Esperanza heeft daarom voor het wijkbestuur een nieuwe basketbalring gekocht, en heeft tevens de kosten betaald om de basketbalring te bevestigen.

 

 

Het wijkbestuur van 8 de Marzo is zeer gemotiveerd en wilde erg graag dat Aros de Esperanza een basketbalprogramma in hun wijk ging opzetten. Vooral het feit dat Aros de Esperanza strikte regels heeft over goed moeten studeren (en binnenkort leraren gaat inhuren om bijles te gaan geven aan speelsters die moeite hebben met bepaalde vakken) maakte veel indruk.

 

Op de eerste training waren al 10 meisjes aanwezig. En afgelopen woensdag op de tweede training was de groep al gegroeid naar 15 meisjes. Het doel is om in deze wijk in totaal 40 meisjes tussen 8 en 14 jaar te gaan bereiken met het basketbalprogramma.


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl