Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Fase 2 steeds meer gestalte!

Fase 2 steeds meer gestalte!

Op respectievelijk zaterdag 15 en 22 maart hebben wij in Medellín diverse interviews gehouden met sollicitanten voor onze sociale programma's Bijles m.b.t. schoolvakken, Engelse les en Preventie workshops. Zo snel als mogelijk willen wij namelijk deze sociale programma's verder gaan uitbreiden in de wijken waar wij werken.

 

In de maand februari hebben wij tevens al onze officiële lesmethode bepaald m.b.t. ons programma Engelse les, zie ook het nieuwsartikel van 28 februari jl. En begin april hopen wij ook de opzet van ons programma Preventie workshops af te ronden zodat wij in elke wijk dezelfde kwaliteit (inhoud workshops) kunnen gaan aanbieden.

 

Begin maart zijn wij tevens met een nieuw proefprogramma begonnen, dat wij niet in onze oorspronkelijke projectplannen hadden opgenomen, namelijk het aanbieden van tandheelkundige hulp. Veel van de deelnemende meisjes aan ons project kunnen namelijk niet een tandarts bezoeken omdat hun families te arm zijn om een tandartsbezoek te kunnen betalen. Zie ook ons nieuwsartikel van 3 maart jl. 

 

De 2e fase van ons project begint dus steeds meer gestalte te krijgen: een sociaal project met sport als middel ter bevordering van gezondheid, educatie en voorlichting, dat is gecombineerd met programma's zoals bijles, Engelse les en preventie workshops om kansarme meisjes uit de achtergestelde wijken van Medellín een betere toekomst te kunnen geven!

In totaal bestaat ons projectopzet in Medellín uit 5 fases (2008-2020):

 

Fase 1: opzetten sociaal project met Basketbaltrainingen als basisprogramma in minimaal 8 deelgemeenten van Medellín met een bereik van minstens 400 meisjes.

 

Fase 2: implementeren van sociale programma’s (zoals Bijles m.b.t. schoolvakken, Engelse les en Preventie workshops) en deze succesvol koppelen aan het basisprogramma Basketbaltrainingen.

 

Fase 3: Kantoor openen in centrum van Medellín. Grote toekomstdroom is echter om een stuk grond te kopen om daarop een eigen basketbalveld/hal en kantoor te bouwen.

 

Fase 4: implementeren werkgelegenheidsprogramma “Wafles de Esperanza” voor de deelnemende meisjes aan ons project (en om tevens zo ook zelf fondsen te kunnen gaan genereren voor ons project).

 

Fase 5: werkzaam in alle 16 deelgemeenten van Medellín met een deelname van 1.000 meisjes; vervolgens expansie naar andere stad in Colombia of ander Latijns-Amerikaans land.

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl