Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Regenseizoen

Regenseizoen

Waar we in juni nog bijna van de velden brandden vanwege de hitte, daar spoelen we nu van de velden af vanwege de vele regen! Al ruim twee maanden is het hier in Medellín regenseizoen, en dat merken we maar al te goed. Vrijwel elke dag regent het hier pijpenstelen!

 

Vanwege de aanhoudende regen zijn al drie van de basketbalvelden die we gebruiken flink beschadigd. In de wijk Blanquizal werd een bus meegesleurd door een regenstroom, zo het basketbalveld op, dwars door het hek rondom het veld. Dit bracht ook een hele modderstroom met zich mee, waardoor het veld tijdelijk niet beschikbaar is.

 

In de wijk San Pedro viel door de alsmaar aanhoudende regen een levensgrote boom om, zo op het basketbalveld en verpulverde één van de baskets. Momenteel heeft dit veld dus maar één basket. Gelukkig hadden we geen training toen de boom op het veld viel.

 

In de wijk Efe Gomez is heel het basketbalveld door de regen onbruikbaar geworden. De hele ondergrond was opengebarsten door het vele water. Momenteel is het wijkbestuur bezig met de reparatie van het veld, dat ongeveer nog een maand gaat duren. Voorlopig trainen we nu op een basketbalveld iets buiten de wijk, wat op tien minuten lopen ligt.

 

Dat het regenseizoen is wil niet zeggen dat we niets doen als het regent tijdens trainingen. Indien het regent kunnen we de vergaderzalen van de wijkbesturen gebruiken om toch iets zinvols met de speelsters te doen. Zo doen we bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, houden we discussies over waarden en normen, bespreken we basketbalregels of we doen indoor spelletjes.

 

Wanneer de regen ophoudt weet helaas nog niemand. De nieuwe president van Colombia, de heer Santos, heeft het volk hier al toegesproken om zich schrap te zetten vanwege het nog lang niet in zich zijn van het einde van het regenseizoen.


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl