Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Schooluniformen Studiefonds Aros #2

Schooluniformen Studiefonds Aros #2

Zoals ook vermeld in ons nieuwsartikel van 2 februari jl., één van onze huidige 12 programma's is ons Studiefonds waarmee wij deelnemende meisjes aan ons project ondersteunen via het betalen van o.a. hun schooluniformen. In Colombia hebben meisjes om naar school te kunnen gaan namelijk verplicht 2 verschillende schooluniformen nodig. Een dagelijks uniform bestaande uit een blouse, rok en nette schoenen, en een gymuniform bestaande uit een T-shirt, sportschoenen en trainingspak.

 

Deze 2 uniformen zijn echter erg duur, bij elkaar ruim 100 euro. Veel families kunnen dit niet betalen, waardoor deelnemende meisjes aan ons project van school af moeten gaan. Op school blijven en het afmaken van de middelbare school en het verder gaan studeren is echter waar ons project allemaal om draait, één van de hoofdredenen waarom wij ons project hebben opgezet. Wil een meisje bijvoorbeeld mee doen aan ons project, dan moet ze verplicht naar school toe gaan.

 

Dankzij de prachtige donatie van dhr. Niels Vermeijden kunnen wij 10 meisjes nieuwe schooluniformen gaan aanbieden. Dit had verleden jaar al moeten gebeuren, maar vanwege de destijds landelijke schoolstaking (en de vertraging in schoolrapporten) was het moeilijk om de 10 meisjes te selecteren. Meisjes met de beste schoolprestaties en gedrag komen namelijk in aanmerking voor ons studiefonds.

 

Eind januari zijn wij echter met de selectie begonnen en inmiddels hebben wij al 7 van de 10 meisjes geselecteerd. Eind maart willen wij alle 10 meisjes geselecteerd hebben en nieuwe schooluniformen hebben aangeschaft voor hen. In ons nieuwsartikel van 2 februari jl. kon u al de foto´s zien van de 1e 2 geselecteerde meisjes in hun nieuwe schooluniformen. Zie hierbij de foto´s van de 5 andere reeds geselecteerde meisjes in hun nieuwe schooluniformen.   

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl