Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Begin Liga editie 2014!

Begin Liga editie 2014!

Op zaterdag 29 maart is de editie 2014 van onze eigen basketballeague "La Liga de Esperanza", de League van Hoop, van start gegaan. Onze basketballeague start elk jaar nadat de 1e schoolrapporten bekend zijn gemaakt.

Stichting Aros de Esperanza stelt namelijk sterke eisen aan de meisjes als ze willen deelnemen aan onze leaguewedstrijden. Heeft een meisje bijvoorbeeld meer dan 2 onvoldoendes op haar rapport dan mag zij tijdelijk niet deelnemen aan onze wedstrijden totdat zij deze onvoldoendes heeft omgebogen in voldoendes.  Aangezien in Colombia het schooljaar begint rond eind januari/begin februari, start onze league altijd rond eind maart.

 

De editie 2014 van onze eigen basketballeague zijn wij begonnen met de leagueontmoeting tussen de teams van de wijken 8 de Marzo en Aures 1. De wedstrijden werden gespeeld op het basketbalveld van de wijk 8 de Marzo. Vanwege het ruim 3 jaar lang ontbreken van een basketbalbord en ring op het basketbalveld van de wijk 8 de Marzo hadden de teams van 8 de Marzo sinds december 2010 geen thuiswedstrijden meer kunnen spelen.

Dankzij de donatie van de Praktijkschool De Sprong te Sliedrecht hebben wij in februari jl. echter een basketbalbord en ring kunnen laten plaatsen, waardoor de meisjes in de wijk 8 de Marzo eindelijk weer thuiswedstrijden kunnen spelen, alsmede trainen op een heel veld. Zie ook ons nieuwsartikel van 22 februari jl. hierover.

 

De wijk 8 de Marzo ligt aan de buitenste rand van Medellín, zie de onderstaande foto. De wijk is ruim 25 jaar geleden opgericht door vrouwen die het geweld in Medellín beu waren en een nieuwe locatie zochten om veiliger te gaan wonen. Als naam van de wijk kozen zij 8 de Marzo , dat in het Nederlands 8 maart betekent, de Internationale Dag van de Vrouw. Zeer gepast dus dat wij in deze wijk werken! Helaas heeft in de laatste jaren het bendegeweld inmiddels ook de wijk 8 de Marzo bereikt, wat het werken in deze wijk er niet makkelijker op maakt.    

   

 

Op zaterdag 29 maart hebben wij de teams en ouders van de wijk Aures 1 vervoerd met een grote schoolbus naar 8 de Marzo. Voor elke leaguedag huren wij namelijk altijd een grote bus in om iedereen gratis te vervoeren. Aangezien de wijk 8 de Marzo echter hoog in de bergtoppen ligt met smalle straatjes is het niet mogelijk voor een grote schoolbus om de wijk in te rijden. Vanaf de bovenkant van de wijk zijn de teams en hun ouders dan ook lopend naar het basketbalveld gegaan.

 

 

 

De leaguedag zijn wij zoals gewoonlijk begonnen met het uitdelen van ons traditioneel gratis ontbijt, bestaande uit de lokale lekkernij "pasteles de pollo' (kiptaartjes) en sinaasappelsap. Veel meisjes komen namelijk zonder ontbijt naar de wedstrijden vanwege de arme omstandigheden van hun families.   

 

 

 

 

 

 

Na het ontbijt maken wij vervolgens altijd een mooie openingsfoto met teams van beide wijken tezamen.

 

 

Op deze zaterdag zijn er 3 wedstrijden gespeeld: t/m 10 jaar, t/m 12 jaar en t/m 15 jaar. De eerste wedstrijd van de dag was de wedstrijd t/m 10 jaar. De teams van de wijk 8 de Marzo in hun oranje basketbaluniformen en de teams van de wijk Aures 1 in hun rode uniformen.

 

 

 

Het basketbalveld van de wijk 8 de Marzo is geen normaal veld maar een veld midden op straat! Ook loopt het veld van de één naar de andere kant ruim anderhalf meter af!

 

 

 

Aangezien het veld midden op straat ligt betekent dit dus dat soms verkeer langskomt. Wanneer dat gebeurt, leggen wij de wedstrijd dus even stil.   

 

 

 

 

Heel leuk was om te zien dat de ouders van de meisjes helemaal opgingen in de wedstrijd, en soms zelf zo enthousiast waren dat zij het veld inkwamen om hun aanmoedigingen te geven! 

 

 

De wedstrijd t/m 10 jaar was zeer spannend. Zie hierbij enkele mooie foto's en 2 video's van deze wedstrijd.

 

Video 1: http://youtu.be/I8v_fUHV2to

 

Video 2: http://youtu.be/qSuiHC9tBGA  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 2e wedstrijd van de dag was de wedstrijd t/m 12 jaar.   

 

 

 

De wedstrijd verliep in een zeer goede sfeer waarin vooral het team van de wijk 8 de Marzo zeer goed spel liet zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

De sfeer op deze zaterdag zat er bij iedereen zeer goed in! 

 

 

 

 

 

De 3e wedstrijd van de dag was de wedstrijd t/m 15 jaar. Ook deze wedstrijd verliep uitstekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste leaguedag van 2014 is dus geweldig verlopen! Hopelijk worden alle komende leaguedagen dit jaar dan ook net zo fraai als vandaag! 

 

Als afsluiting van de leaguedag hebben wij iedereen nogmaals getrakteerd op de heerlijke kiptaartjes. In Colombia zijn ze daar namelijk helemaal verzot op! 

 

 

Rond 14:00 gingen de teams van de wijk Aures 1 en hun ouders vervolgens op huis aan.

 

 

 

Zie hieronder nog een vijftal foto's van de wedstrijd t/m 10 jaar:

   

 

 

   

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl