Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Programma 8 de Marzo loopt weer!

Programma 8 de Marzo loopt weer!

Tot onze grote blijdschap hebben we deze maand ons basketbalprogramma in de wijk 8 de Marzo weer volledig op de rails gekregen! Vanwege de voortdurende bendeconflicten in deze wijk over de afgelopen maanden stond ons programma daar vanwege veiligheidsredenen op een laag pitje.

 

De laatste weken is de rust echter volledig teruggekeerd in 8 de Marzo dankzij de permanente stationering van leger en politie in de wijk. Per begin mei hebben we dan ook de basketbaltrainingen weer hervat op het basketbalveld van 8 de Marzo.

 

 

 

 

Het probleem van de wijk 8 de Marzo (en dus ook van ons basketbalveld) is dat de wijk zeer open in het zicht ligt van de tegenoverliggende hoger gelegen wijk La Sierra. De bendes van La Sierra en 8 de Marzo zijn namelijk al jarenlang in conflict met elkaar, waardoor vanuit de hoger gelegen wijk La Sierra zeer vaak geschoten wordt op 8 de Marzo en het basketbalveld.
 

 

Een andere uitdaging van het werken in de wijk 8 de Marzo is dat de het basketbalveld geen echt basketbalveld is maar een veld midden op straat. Hierdoor komt er altijd wel een auto of motor langs, waardoor we even de training moeten stoppen.  

 

  

 

 

En wat de trainingen ook moeilijk maakt is dat er nu al ruim anderhalf jaar een basketbord (en ring) ontbreekt omdat die destijds compleet omver is gereden door een bus. 
 

 

 

Samengevat heeft de wijk 8 de Marzo dus diverse moeilijke werkfactoren. Maar uiteraard laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan, en wij zijn dan ook erg verheugd om u te kunnen berichten dat ons programma in deze wijk inmiddels weer volledig op volle toeren draait!     

 

 

  

 

  

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl