Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Wederom winter

Wederom winter

De hele maand april is er weer ongelooflijk veel regen gevallen in heel Colombia. Normaliter had de winter begin februari over moeten zijn, maar nu is het wederom winter met enorme regenbuien. Al ruim een jaar, sinds april 2010, regent het nu al buitensporig in Colombia.  

 

Reizen per auto of bus door het land is inmiddels levensgevaarlijk geworden. Wegen storten spontaan in door het overvloedig regenwater of worden in een paar seconden plotseling geheel bedolven door modderlawines. Vele grote snelwegen zijn momenteel afgesloten vanwege lawinegevaar of staan onder water, en veel plaatsen lopen het gevaar om bedolven te worden onder lawines.  

 

  

 

Hoofdweg wijk Las Palmas, Medellín, compleet ingestort

 

Zo werd bijvoorbeeld op 14 april jl. een bus op reis naar de hoofdstad Bogotá met twintig passagiers en twee chauffeurs gegrepen door een modderlawine en in een rivier meegesleurd.  Helaas kwamen hierbij alle tweeëntwintig inzittenden om. Zie ook het artikel op de BBC-website: http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-13089833

   

Inmiddels heeft de regering de noodtoestand uitgeroepen in veel provincies vanwege de aanhoudende overstromingen en modderlawines. Maar liefst 28 provincies, bijna het gehele land, zijn de dupe van de alsmaar aanhoudende regen.   

 

   

 

Door het hele land staan steden en dorpen onder water

 

Spanje heeft deze week 22 ton humanitaire goederen gestuurd naar Colombia om uit te kunnen delen aan de vele gedupeerde mensen. De winter heeft namelijk al ruim drie miljoen mensen getroffen. De huizen van deze mensen zijn overstroomd of beschadigd door de regenval. Ook zitten momenteel ruim een miljoen mensen tijdelijk zonder water omdat de waterleidingen zijn aangetast.

 

 

In de stad Cucuta zitten momenteel ruim 400.000 mensen zonder water, via tankwagens wordt water uitgedeeld

 

Ook Medellín en Bello zitten wederom middenin de winter. Het regent bij ons bijna elke dag, en vaak met zeer zware regenbuien die de hele stad blank zetten. Veel arme wijken in Medellín en Bello worden momenteel weer bedreigd door modderlawines.

 

 

De arme wijk Santo Domingo in Medellín werd op 27 april jl. getroffen door een modderlawine - op de foto is iedereen hoopvol zoekend naar overlevenden

 

Helaas is het einde van deze nieuwe winter nog niet in zicht. Volgens het Colombiaanse Meteorologisch Instituut kan deze tweede winter nog wel een maand voortduren.   


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl