Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Reparatie basketbalveld 8 de Marzo

Reparatie basketbalveld 8 de Marzo

Dankzij de geweldige donatie van de Praktijkschool De Sprong te Sliedrecht in 2013 hebben wij eind februari eindelijk het basketbalveld van de wijk 8 de Marzo kunnen laten repareren! Al bijna 3 jaar ontbrak er namelijk een basketbalbord met ring op dit veld, omdat die door een bus was aangereden en vernield. Het basketbalveld is namelijk een veld midden op straat. Op dit veld staan voetbaldoelen waarop constructies met basketbalborden zijn gemonteerd. Op 1 van de doelen was er dus geen basketbalbord meer, zie de onderstaande foto.  

 

 

Het zoeken naar een betrouwbaar persoon om het basketbalbord te laten maken was niet gemakkelijk. Omdat wij een buitenlandse stichting zijn denken helaas veel mensen dat zij namelijk het dubbele of zelfs drievoudige tarief aan ons kunnen vragen. Gelukkig hadden wij in februari, op aanraden van de oprichtster van de wijk 8 de Marzo, eindelijk een zeer integer persoon gevonden die voor ons het basketbalbord wilde gaan maken tegen een correct Colombiaans tarief. Van 15 t/m 22 februari zijn wij vervolgens aan de slag gegaan.

 

 

 

Ook al waren wij bezig met de reparaties, onze basketbaltrainingen gingen natuurlijk gewoon door!   

 

 

 

 

Het was nog een hele klus om de basketbalconstructie weer bovenop het doel te krijgen! Met veel mankracht en vernuft (en zelfs een pick-up truck!) is het uiteindelijk toch gelukt!   

 

 

 

 

 

Nadat de constructie eindelijk weer op het doel stond hebben wij vervolgens een paar dagen later nog wat laatste reparaties uitgevoerd aan het basketbalbord. Vanwege het ontbreken van een goede stabiele en hoge ladder was dit echter niet zo makkelijk! Maar met het opstapelen van wat kratjes frisdrank lukte het echter ook, tot groot plezier en vreugde van de deelnemende meisjes!  

     

 


Op zaterdag 22 februari hebben wij vervolgens het gerepareerde basketbalbord officieel in gebruik genomen met het plakken van een grote sticker met onze naam en logo op het bord, en uiteraard met het bedanken van de Praktijkschool De Sprong.     

   

 

 

 

Na de officiële opening konden de deelnemende meisjes aan ons project dus eindelijk weer lekker basketballen op een heel veld!

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl