Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Schooluniformen aangeschaft

Schooluniformen aangeschaft

Met het geld van ons studiefonds zijn we op dit moment bezig met het aanschaffen van schooluniformen voor de tien speelsters die momenteel deel uitmaken van het studiefonds. De speelsters hadden hier hard behoefte aan, want hun huidige schooluniformen en schoenen waren zo goed als versleten.

 

Een gescheurd of versleten schooluniform en schoenen zijn vaak een reden dat een speelster van ons liever niet naar school wil gaan omdat ze zich hiervoor schaamt. Ook komt het in de arme families van onze speelsters soms voor dat zusjes niet tegelijkertijd in de ochtend of middag naar school kunnen gaan (Colombia heeft namelijk twee schoolroosters: 's ochtends of 's middags) omdat er in de familie maar één schooluniform beschikbaar is, dat ze beiden moeten delen. Een speelster gaat dus in de ochtend naar school, zodat haar zusje in hetzelfde uniform in de middag naar school kan gaan.

 

In Colombia heeft elke leerlinge op de basis- en middelbare school twee verschillende schooluniformen nodig: één voor in de klas (bestaande uit een rok, witte blouse, zwarte sokken en zwarte schoenen) en één voor tijdens de gymles (bestaande uit een joggingbroek, witte shirt, witte sokken en witte sportschoenen). Tevens heeft elke leerlinge één jack nodig, dat ze bij beide uniformen kan dragen.

     

Zoals u zich kunt voorstellen is het aanschaffen van beide uniformen een grote uitgave voor de ouders van onze speelsters. Het totaal bedrag om beide uniformen aan te kunnen schaffen ligt rond de 80 euro. Soms moet een uniform ook nog op maat gemaakt worden wat de kosten nog hoger maakt.

 

Zie hieronder foto's van de schooluniformen die we hebben aangeschaft voor onze speelster Yeidy Ortiz die deel uitmaakt van het studiefonds. Haar schooluniform (rok en blouse) voor in de klas moet nog op maat worden gemaakt en is nog niet klaar. Haar gymuniform was gelukkig wel klaar.

 

Zodra we de foto's hebben van alle andere speelsters (die deel uitmaken van ons studiefonds) in hun nieuwe schooluniformen, dan zullen wij die ook gelijk op onze website plaatsen. 

   

  

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl