Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Altijd hinder sporttak gemeente Medellín

Altijd hinder sporttak gemeente Medellín

Veel mensen vragen ons hoe het is om in een stad als Medellín te werken, met zoveel drugsgeweld en aanwezigheid van bendes overal. Of dat niet moeilijk is. Moeilijk is het zeker, maar vaak niet op een manier zoals de mensen denken. Alle lokale mensen in de arme wijken en de bendes zijn namelijk heel erg blij met onze aanwezigheid en al het werk dat we verrichten voor de kansarme meisjes. Elke maand komen ze ons wel een keer bedanken voor alles wat we doen.

Wat wel moeilijk is, is het elk jaar weer moeten omgaan met hinder door werknemers met valse bedoelingen van de sporttak van de gemeente. In de ruim 10 jaar dat we hier in Medellín nu bezig zijn is nog nooit iemand van de sporttak in Medellín naar ons toegekomen om ons bijvoorbeeld te bedanken voor het werk dat we doen of om ons te vragen of ze misschien iets voor ons zouden kunnen doen. Integendeel, elk jaar zoekt een gemeen iemand binnen deze organisatie weer een manier om ons bewust te dwarsbomen om daardoor er zelf financieel een slaatje uit te kunnen slaan.  

Hun meest verwerpelijke manier van dwarsbomen is het ons beletten om trainingen te geven. Heel toevallig is dat altijd in een wijk waar wij onze grootste groepen en het hoogste basketbalniveau binnen onze stichting hebben. Om ons te blokkeren sturen ze een werknemer naar een veld waar wij werken met de smoes dat zij het veld zelf nodig hebben voor een programma van hen. Dit "zogenaamde" programma, waarvoor het gebruik van een basketbalveld helemaal niet nodig is, bestaat vrijwel altijd uit slechts 1 werknemer en 1 deelnemer. Hun doel hiervan is om onze groepen te roven en over te halen om bij iemand van de sporttak te gaan trainen op een nabijgelegen veld op precies hetzelfde tijdstip dat wij geblokkeerd worden om te werken.

In het verleden hebben deze schandalige streken veel schade berokkend bij deelneemsters van ons project. Bijvoorbeeld vijf van de meisjes die de laatste keer werden geronseld door hen gouden bergen te beloven en ons te blokkeren vielen terug in de drugs, gingen van school af of raakten zwanger. U kunt ons onze woede hierover wel voorstellen. Door schade en schande wijs geworden weigeren wij dan ook om nog langer in hun valse trucjes te trappen en blijven wij op het veld staan als ze ons weer eens komen hinderen. Om verdere escalatie te voorkomen en de vrede proberen te bewaren stellen we dan altijd maar voor of het mogelijk is om ieder de helft van het veld te gebruiken.

Zoals ook op dinsdag 24 november jl. Zie de foto onder. Opeens ben je dan dus beland in de absurde situatie dat wij met onze groepen moeten trainen op slechts 1 helft van het veld en niet beide baskets kunnen gebruiken terwijl de werknemer van de gemeente met zijn 1 deelnemer de hele andere helft gebruikt om een beetje te rekken en strekken wat ook op elke andere willekeurige plek in de wijk zou kunnen. Hopelijk hebben wij ooit in de toekomst eigen veldjes zodat ons dit nooit meer kan overkomen.


 
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl