Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Finalisten teams t/m 16, 18 en 21 jr

Finalisten teams t/m 16, 18 en 21 jr

Op dinsdag 19 december vond dag 9 plaats van ons eindtoernooi 2017, wat de Finaledag was m.b.t. de leeftijdscategorieën t/m 16, 18 en 21 jaar. Deze  Finaledag bestond uit halve finales en finales. En aan het eind van de dag mochten alle deelneemster en hun familieleden ook naar het zwembad, zoals we altijd doen tijdens Finaledagen.


In de halve finales speelden in beide 2 leeftijdscategorieën de nummers 1 van sector Oost tegen de nummers 2 van sector West en de nummers 1 van sector West tegen de nummers 2 van sector Oost. Zie ook onze nieuwsartikels m.b.t. dag 7 en 8 van ons eindtoernooi voor een verslag van deze 2 dagen, alsmede een uitgebreider uitleg van ons toernooi. 

Alle deelnemende wijken aan ons project hadden het hele jaar zeer hard getraind om de hegemonie van de wijk El Jardín op onze eindtoernooien te gaan doorbreken. Al verscheidene jaren domineren de teams van El Jardín namelijk deze toernooien; elk jaar gaan ze er met alle titels vandoor of op 1 na (in 2014 alle titels, in 2015 op 1 na alle titels, in 2016 wederom alle titels).


Ondanks al deze grote inspanningen van de overige wijken was het op de Finaledag van 11 december jl. m.b.t. de teams t/m 8 en 10 jaar echter toch weer de wijk El Jardín die opnieuw met succes hun gewonnen titels van de voorgaande jaren hadden geprolongeerd. In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar is de wijk El Jardín zelfs nu al 5 jaar lang achter elkaar kampioen van onze Eindtoernooien (sinds 2013 ongeslagen!).

Tijdens de Finaledag van 15 december m.b.t. de teams t/m 12 en 14 jaar lukten het de teams van El Jardín ook weer om zich voor beide finales te plaatsen. De finale t/m 12 jaar werd vervolgens gewonnen door El Jardín. Ook in deze leeftijdscategorie is de wijk El Jardín nu al 5 jaar lang achter elkaar kampioen van onze Eindtoernooien (sinds 2013 ongeslagen!).

De finale t/m 14 jaar ging echter verrassend verloren door El Jardín (met 3 punten verschil) tegen de wijk Popular 1. Felicitaties aan het team t/m 14 jaar van Popular 1 voor het winnen van deze leeftijds-categorie. Sinds 2014 is het stuivertje wisselen tussen El Jardín en Popular 1 wat betreft de titel t/m 14 jaar. In 2014 won El Jardín, in 2015 Popular 1, in 2016 weer El Jardín en nu in 2017 dus weer Popular 1. Plus de pechvogel van de dag was de wijk Efe Gómez die hun tenues in een taxi hadden laten liggen en daardoor zonder tenues en met veel kopzorgen hun halve finale t/m 14 jaar moesten spelen.

Op dinsdag 19 december vond vervolgens dus de Finaledag m.b.t. de leeftijdscategorieën t/m 16, 18 en 21 jaar plaats. De wijken Efe Gómez, Hato Viejo en Popular 1 kwamen zeer sterk voor de dag tijdens deze halve finales en finales. Efe Gómez speelde ijzersterk in de categorie t/m 16 jaar en nam in de halve finale revanche op de wijk Popular 1 die hen had verslagen in de halve finale t/m 14 jaar. Popular 1 stond op haar beurt wederom in de finale t/m 18 jaar net als verleden jaar. En Hato Viejo speelde echt heel erg sterk in de finale t/m 21 jaar.
  
Al deze wijken hadden echter de pech dat de wijk El Jardín door het verrassende verlies in de finale t/m 14 jaar vastbesloten was om niet nog meer titels prijs te geven. In alle wedstrijden op deze dag kwam El Jardín dan ook uit de startblokken geschoten. Vooral in de finale t/m 16 jaar tegen Efe Gómez was dit het geval, na het 1e kwart had El Jardín al een grote voorsprong opgebouwd, die ze vervolgens niet meer uit handen gaven. Alle titels op deze dag gingen dan ook naar de wijk El Jardín. 

Zie hieronder de uitslagen van de Finaledag op dinsdag 19 december 2017:

  

Leeftijdscategorie t/m 16 jaar (halve finales):

- El Jardín (#1 Oost) - winnaar El Jardín (walkover, #2 West geen 10 speelsters)
- Efe Gómez (#1 West) tegen Popular 1 (#2 Oost) - winnaar Efe Gómez (uitslag 29-25)

 

Leeftijdscategorie t/m 18 jaar (halve finales):

- Popular 1 (#1 Oost) - winnaar Popular 1 (walkover, #2 West geen 10 speelsters)

- Efe Gómez (#1 West) tegen El Jardín (#2 Oost) - winnaar El Jardín (walkover, Efe Gómez wilde zich sparen voor finale t/m 16 jaar) 

Leeftijdscategorie t/m 16 jaar (finale):

- El Jardín (#1 Oost) tegen Efe Gómez (#1 West) - winnaar El Jardín (uitslag 45-27) 

 

Leeftijdscategorie t/m 18 jaar (finale):

- Popular 1 (#1 Oost) tegen El Jardín (#2 Oost) - winnaar El Jardín (uitslag 35-29)

 

Leeftijdscategorie t/m 21 jaar (finale):

- El Jardín (#1 Oost) tegen Hato Viejo (#1 West) - winnaar El Jardín (uitslag 28-17)


De grote winnaar van het Eindtoernooi was dit jaar dus wederom de wijk El Jardín, die met succes 6 van haar 7 titels van verleden jaar verdedigde, en haar hegemonie als beste wijk daardoor verlengde van 3 naar 4 jaar: in 2014 alle titels, in 2015 op 1 na alle titels, in 2016 wederom alle titels, en in 2017 dus vervolgens weer op 1 na alle titels). In totaal heeft El Jardín nu in de laatste 4 jaar 23 van de 25 titels gewonnen. En 24 van de 25 finales gehaald.  

Plus ook vestigde de wijk El Jardín dit jaar een nieuw uniek en voorheen ondenkbaar record door als eerste wijk in de historie van ons project een finale te halen met 2 teams. In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar haalden namelijk 2 verschillende teams van de wijk El Jardín de finale. En door het behalen van de finale t/m 10 jaar met 2 teams verbeterde El Jardín ook haar eigen record van 7 keer finalist in 1 eindtoernooi, dat nu staat op 8 keer finalist in 1 eindtoernooi.

 


Maar het meest belangrijkste van ons project, waar alles elk jaar om draait, is het behalen van goede schoolresultaten en op het rechte pad blijven. En hierin zijn alle 8 deelnemende wijken aan ons project ook dit jaar weer allemaal kampioenen! Iedereen behaalde dit jaar weer hele mooie schoolresultaten en toonde voorbeeldig gedrag! 


Voor de winnaars van het Finaletoernooi is het altijd helemaal een superdag want de prijs voor de kampioenteams is namelijk een gratis trip naar een prachtig recreatiepark (Parque de las Aguas) die via mooie winnaarscheques aan hen wordt uitgereikt. En ook hadden we voor het 2e opeenvolgende jaar weer hele mooie kampioensbekers laten maken voor de winnende teams!  

 

 

 

 

  

Zie hierbij een selectie foto's van de Finaledag op dinsdag 19 december:   

 

  

 

 

 

 

  

 

 

 

  

   

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

   

  

  

  

    

 

 

 

 

 

 

 

  

 

        

Verdere foto's van de Finaledag op dinsdag 19 december:  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl