Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Leaguedag Popular 1 - 8 de Marzo

Leaguedag Popular 1 - 8 de Marzo

Op zaterdag 23 maart hebben de speelsters van onze wijken Popular 1 en 8 de Marzo vriendschappelijke leaguewedstrijden tegen elkaar gespeeld.

 

 

Vanwege de momenteel zeer onveilige situatie in de wijk 8 de Marzo hebben wij de wedstrijden laten plaatsvinden op ons basketbalveld in de wijk Popular 1. Sinds begin van dit jaar is de situatie in de wijk 8 de Marzo namelijk helaas geheel in de greep van zeer grof bendegeweld. In het weekend van 9 en 10 maart heeft dit daar bijvoorbeeld geleid tot een 3-voudige liquidatie door huurmoordenaars.

 

De hele wijk 8 de Marzo leeft momenteel dus in een zeer grote spanning en angst. Elke dag is er namelijk wel een bendeconflict met veel geschiet. De ouders van Guido hebben in februari jl. de wijk 8 de Marzo bezocht en kunnen dit helaas ook beamen. Door het vele geweld trainen we in 8 de Marzo al ruim 2 maanden op een zandveldje, en niet op ons basketbalveld dat middenin de vuurlinie ligt van 2 vechtende bendes.  

 

 

Wijk 8 de Marzo

 

 

Foto van speelsters 8 de Marzo in hun wijk, gemaakt door de moeder van Guido 

 

De speelsters van de wijk 8 de Marzo waren dus zeer blij dat ze even uit hun wijk konden ontsnappen voor een mooie leaguedag waardoor ze eventjes hun dagelijkse problemen konden vergeten. Zo waren ze bijvoorbeeld zeer blij met het heerlijke gratis ontbijt voor hen. 

 

 

 

En ook heel fraai om te zien deze dag was dat de speelster Nataly van de wijk 8 de Marzo nog steeds deel uitmaakt van ons sociaal basketbalproject. De Stichting Aros de Esperanza steunt Nataly namelijk al sinds een paar jaar met gratis schooluniformen e.d. want zij komt helaas uit een zeer arm gezin wat altijd een groot risico met zich mee brengt dat ze vanwege armoede voortijdig van school zou kunnen gaan. Wij zijn echter erg blij om te kunnen mededelen dat Nataly gelukkig nog steeds studeert! 

 

 

Speelster Nataly en projectcoördinatrice Andrea  

 

Zoals gebruikelijk begonnen we de leaguedag weer met een gratis ontbijt voor alle speelsters.

 

 

 

 

 

 

 

Dankzij het ontbijt hadden al de speelsters vervolgens weer de extra kracht en energie om de wedstrijden te gaan spelen. Iedereen begon dan ook met veel plezier aan de wedstrijden!

 

 

 

In totaal zijn er deze dag 3 vriendschappelijke wedstrijden gespeeld in de volgende categorieën: t/m 10, 12 en 14 jaar. Zie hierbij de foto's van de wedstrijden.

 

Wedstrijd t/m 10 jaar (8 de Marzo in rood; Popular 1 in blauw):

 

 

 

 

  

 

 

 

   

Wedstrijd t/m 12 jaar (Popular 1 in geel; 8 de Marzo in oranje):  

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijd t/m 14 jaar (8 de Marzo in blauw; Popular 1 in rood):    

  

 

 

   

 

 

 

 

   

Ter afsluiting van deze mooie dag hebben we al onze speelsters zoals gebruikelijk ook weer getrakteerd op een gratis lunch bestaande uit hartige kiptaartjes en jus d'orange. 

 

 

 

 

 

 

 

Samenvattend was de hele leaguedag weer een prachtige dag die veel mooie en prettige herinneringen voor alle speelsters heeft opgeleverd!

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl