Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  De volgende stap in Medellín

De volgende stap in Medellín

Vanwege het grote succes van haar programma’s is Aros de Esperanza reeds toe aan verdere professionalisering van het project.

 

Aros de Esperanza wil over een periode van drie jaar de stap gaan maken van kleinschalig project naar een professionele organisatie met programma’s in alle deelgemeenten van Medellín. Met het oog hierop hebben wij in juni 2010 het projectvoorstel “De Volgende Stap in Medellín” geschreven”.

 

De prioriteit in het eerste jaar van het projectvoorstel is om minstens twee van de huidige vijf parttime basketbalcoaches van Aros de Esperanza een fulltime contract aan te bieden. Een huidig probleem binnen Aros de Esperanza is namelijk dat de vijf huidige coaches op parttime basis werken, ze zijn niet vast in dienst en kunnen elk moment wegvallen indien ze ergens anders een fulltime baan krijgen aangeboden.

 

Het vertrek van deze ervaren coaches zou de geplande doelstellingen, kwaliteit en toekomst van de organisatie ernstig kunnen schaden. Via het aanbieden van fulltime contracten wil Aros de Esperanza haar coaches gaan behouden voor de organisatie. Uiteraard zal dit veel hogere salariskosten met zich mee gaan brengen, maar door het in dienst hebben van fulltime coaches wordt de inzetcapaciteit van de coaches enorm vergroot en kunnen veel meer meisjes toetreden.

 

In het eerste jaar van het projectvoorstel wil Aros de Esperanza tevens een Colombiaanse projectcoördinator aanstellen. Het aannemen van een projectcoördinator zal Guido veel werk uit de handen nemen, waardoor er effectiever kan worden gewerkt en de taken binnen de organisatie beter kunnen worden verdeeld.

 

Ook wil Aros de Esperanza haar sociale activiteiten verder gaan uitbreiden. Aros de Esperanza wil in jaar één van het projectvoorstel drie parttime leraren gaan aannemen die de meisjes bijles gaan geven in vakken waar zij moeite mee hebben. Mocht er in een bepaalde wijk een aantal meisjes zijn die bijvoorbeeld moeite hebben met rekenen, dan zal Aros de Esperanza een parttime leraar sturen die hen in deze materie bijles gaat geven.

 

Aros de Esperanza wil in het eerste jaar van het projectvoorstel ook een kantoorruimte openen. Het hebben van een kantoorruimte met computer, printer, kopieermachine en internetverbinding zal de kwaliteit van het project en verdere professionalisering zeer ten goede komen

 

Door al de nieuwe stappen zullen de uitgaven van Aros de Esperanza op jaarbasis fors gaan stijgen. De begroting van Aros de Esperanza voor jaar één van het projectvoorstel is gesteld op vijfennegentig duizend euro. Ter vergelijking: in 2010 had Aros de Esperanza een exploitatie van veertigduizend euro.

 

De begroting voor jaar één van het projectvoorstel is echter niet alleen door de nieuwe stappen sterk toegenomen. Helaas is de begroting ook met twintig procent toegenomen vanwege de sterke waardedaling van de euro in de laatste maanden t.o.v. de Colombiaanse peso.

 

Gelukkig kan het eerste jaar van ons driejarenplan al op diverse ondersteuning rekenen vanuit de Nederlandse samenleving. Zo wordt jaar één van het voorstel gesteund door de Nederlandse niet-gouvernementele ontwikkelingsorganisatie Hivos met een bijdrage van zeven duizend euro. Ook heeft de Kiwanis Club Zwijndrecht het voornemen om jaar één van ons voorstel te gaan steunen met een bijdrage van tussen de vijf en zevenenhalf duizend euro.

 

Wij hopen dat in de komende maanden nog meer bedrijven en instanties bereid zullen zijn om ons voorstel financieel te gaan steunen,  waardoor wij in 2011 al kunnen beginnen met de volgende stap in Medellín. 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl