Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Lesmethode programma Engels

Lesmethode programma Engels

Dankzij Niels Cox, die momenteel als vrijwilliger voor Stichting Aros de Esperanza in Medellín actief is, hebben wij in februari onze officiële lesmethode bepaald m.b.t. ons programma Engelse les. De gekozen lesmethode is een methode ontworpen door de BBC (British Broadcasting Corporation) bestaande uit maar liefst 96 lessen (Units) van elk 20 pagina's inclusief vele luister- en spreekvaardigheidoefeningen. Het werken met een methode met zoveel lessen betekent dat wij de deelnemende meisjes aan ons sociaal basketbalproject ruim 3 jaar lang elke week een standaard kwaliteitsles Engels kunnen gaan aanbieden in elk van de 8 wijken waar wij werken!

Het grootste pluspunt van de BBC-methode is echter dat de methode in het Spaans is. Alle scholen in Colombia gebruiken namelijk leerboeken en methodes die volledig in het Engels zijn, zonder ook maar 1 woord Spaans. Dit is 1 van de hoofdredenen waarom vrijwel geen enkel Colombiaans persoon Engels spreekt, plus waarom de deelnemende meisjes aan ons project zoveel moeite hebben met het leren van Engels op school. Ze begrijpen bijvoorbeeld de uitleg voor een oefening of werkwoord niet omdat die geheel in het Engels is!

In de maand april zullen Niels Cox, Teun Zevenhek (die momenteel ook als vrijwilliger actief is voor Stichting Aros de Esperanza in Medellín) en Guido de eerste BBC-lessen methode gaan geven/testen in de wijken Efe Gómez, Blanquizal en El Jardín. Om de kwaliteit van onze lessen Engels te kunnen garanderen in al onze 8 wijken willen wij namelijk graag eerst uittesten over hoeveel dagen 1 les (1 Unit) kan/moet worden verspreid, en of wij een limiet moeten gaan stellen aan het aantal meisjes per groep in een Engelse les m.b.t. de BBC-methode(bijvoorbeeld hooguit 10 meisjes per lesgroep Engels i.p.v. minstens 20 meisjes dat de limiet is per lesgroep van een basketbaltraining).
 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl