Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Studiefonds speelsters

Studiefonds speelsters

Aros de Esperanza heeft besloten om een studiefonds op te richten voor speelsters die vanwege armoede of moeilijke levensomstandigheden niet aan studeren toekomen.

 

Ons project heeft namelijk de regel dat een speelster die wil deelnemen aan het basketbalprogramma verplicht is naar school te gaan. Door armoede of moeilijke levensomstandigheden lukt dit een speelster echter af en toe niet, en schippert hierdoor dan vaak tussen het dan weer wel en dan weer niet naar school gaan.

 

Wij steunen diverse van onze speelsters al met schoolmateriaal als schriften en pennen. Nu willen we echter ook speelsters gaan steunen via het betalen van hun studiekosten zoals schoolgeld, schooluniformen, schoollunch en eventuele buskosten naar school. Ook willen wij parttime leraren gaan aannemen die onze speelsters bijles kunnen gaan geven in vakken waarmee zij moeite hebben.

 

Momenteel studeren gelukkig al onze speelsters. De enige speelster die momenteel niet naar school gaat is Leidy Martinez. De thuissituatie van Leidy is zeer problematisch. Zij is 12 jaar, heeft 6 jongere broertjes en zusjes en moet vaak van haar alleenstaande moeder verplicht op hen passen omdat zij overdag op zoek is naar werk. Hierdoor is Leidy in de afgelopen 2 jaar telkens dan weer wel en dan weer niet naar school gegaan.

 

Leidy samen met haar moeder en 2 jongere broertjes

 

In overleg met haar moeder en enkele tantes hebben we nu de overeenstemming bereikt dat Aros de Esperanza Leidy gaat sponsoren tot en met het behalen van haar middelbaar schooldiploma. En hopelijk nog verder als zij besluit om daarna verder te gaan studeren. Aros de Esperanza zal de studiekosten van Leidy gaan betalen, zoals schoolgeld, schooluniform, buskosten naar haar school, schriften en schrijfgerei.

 

Aros de Esperanza heeft de school "Olaya Herrera" bereid gevonden om Leidy tussentijds toe te laten. In Colombia begint het schooljaar namelijk in de maand februari en eindigt in de maand november.

 

  Leidy samen met onze coördinator Andrea staande voor de school Olaya Herrera

 

Wij zijn zeer blij dat de school Olaya Herrera Leidy gaat toelaten want zij en haar familie waren momenteel al erg gewend geraakt aan het feit dat Leidy niet meer naar school ging. Had het nog langer geduurd dan had haar moeder (en vooral Leidy zelf) het nut van naar school gaan niet meer ingezien.

 

Dit was de laatste tijd al te merken in het gedrag van Leidy die door het niet naar school gaan geen structuur meer in haar leven had en vaak over straat zwierf als ze niet op haar broertjes of zusjes hoefde te passen. Wij hopen dan ook dat Leidy haar belofte nakomt om deze keer wel op school te blijven en dat zij ook in de toekomst gemotiveerd blijft.

     

Leidy & Andrea   


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl