Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Bezoek Richard Kofi aan UNC

Bezoek Richard Kofi aan UNC

Eind maart t/m begin april heeft de Nederlander Richard Kofi namens de Stichting Aros de Esperanza diverse organisaties en instellingen van de Universiteit van North Carolina (UNC) in Amerika bezocht.

 

 

De UNC is één van de meest aansprekende universiteiten van Amerika en heeft tevens één van de beste universiteitsbasketbalteams van het land. Zo spelen zij hun basketbalwedstrijden bijvoorbeeld in een immens grote basketbalarena.   

 

 

Het doel van het bezoek van Richard was om met zoveel mogelijk UNC-instanties te spreken om o.a. te bekijken of UNC-studenten wellicht interesse zouden hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan in ons sociaal basketbalproject in Medellín. Ook had het bezoek van Richard als doel om te kijken of er misschien UNC-instanties zijn die ons mogelijk in de toekomst financieel zouden willen gaan steunen. En tevens diende het bezoek van Richard om ideeën en strategieën op te doen m.b.t. fondsenwerving in Amerika.    

 

Tijdens zijn verblijf bij de UNC heeft Richard met vele organisaties gesproken. Eén van deze organisaties was bijvoorbeeld Nourish UNC. Nourish UNC is een organisatie die vanuit een verkoopconcept geld genereert voor zogenaamde community based non-gouvernementele organisaties. Nourish UNC was zeer enthousiast over onze stichting en is graag bereid om met ons te gaan nadenken over een mogelijk plan van aanpak m.b.t. een eventuele samenwerking. 

 

Onze speelsters zouden bijvoorbeeld typisch Colombiaanse souvenirs kunnen gaan maken die dan via Nourish UNC in Amerika zouden worden verkocht waarvan de opbrengst dan naar onze stichting zou gaan.  

 

 

Ook heeft Richard gesproken met de UNC-instelling Global Gap Year Fellowship. Deze instelling stuurt UNC-studenten voor langere tijd naar het buitenland om als vrijwilliger in een sociaal project te gaan werken. Uiteraard zouden wij heel graag UNC-studenten in ons project ontvangen die bijvoorbeeld Engelse les, huiswerkbegeleiding of basketbaltrainingen aan onze speelsters zouden kunnen gaan geven.

 

Vanwege de onstabiele veiligheidssituatie in Colombia is het voor UNC-studenten helaas momenteel niet mogelijk om naar Colombia te worden uitgezonden, maar we hopen dat hier gauw verandering inkomt. Elke maand maakt de UNC namelijk veiligheidsrapporten op m.b.t. landen zoals Colombia, dus hopelijk zien we snel een positief reisadvies m.b.t. Colombia van hun kant.

 

Verder heeft Richard ook gesproken met de UNC-instantie Aban (A ban against neglect). Deze instantie heeft een sociaal project in Ghana opgezet om tienermeisjes van straat te houden en wil ons graag in detail gaan uitleggen hoe zij aan fondsenwerving doen. Van Aban kunnen wij namelijk zeer veel leren m.b.t. fondsenwerving in Amerika, zoals het populaire crowd funding en fund raising platforms, want Aban heeft hiermee namelijk bereikt dat ze een jaarlijks budget van maar liefst 300.000 dollar tot hun beschikking heeft!

 

De komende maanden zullen wij samen met Richard verder contact gaan hebben met alle UNC-instanties die hij heeft gesproken en per instantie projectvoorstellen gaan indienen. Hopelijk gaat dit uitmonden in een samenwerking met één of meerdere UNC-instanties waaruit wellicht in de toekomst dan zeer mooie dingen zullen voortkomen. 

 

Hierbij willen wij Richard dan ook heel hartelijk bedanken voor al zijn geweldige inzet namens ons tot nu toe en voor al zijn fraaie bezoeken aan de diverse UNC-instanties. Zonder hem hadden we namelijk nooit deze mooie ingangen bij de Universiteit van North Carolina kunnen creëren!

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl