Aros de Esperanza

SITEMAP  |  CONTACT    OK   

Laatste nieuws

31-1Schoolschoenen dankzij BNNVARA!
31-12Gelukkig Nieuwjaar/2024!
24-12Cadeautjes december 2023
11-12Eindtoernooi 2023 t/m 12 jaar
11-12Wijk Blanquizal groter en groter
meer nieuws

Diversen

>Nieuws
>Sitemap
>Nieuwsbrief
>Fotoalbum
>La Liga de Esperanza
>ANBI-status

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

OK
Steun Aros de Esperanza!

Diversen  >  Nieuws  >  Eindtoernooi 2013 - sector West

Eindtoernooi 2013 - sector West

Vanwege de grote toename van deelnemende meisjes aan ons project in 2013 hebben wij ons eindtoernooi dit jaar verspreid over maar liefst 3 dagen! Verleden jaar hadden we het eindtoernooi nog op 1 dezelfde dag gehouden, maar door het grote succes van ons project in 2013 (en de toetreding van veel nieuwe meisjes) is het houden van een eindtoernooi met alle deelnemende meisjes aan ons project op 1 dag niet meer mogelijk.


Dit jaar hebben wij ons eindtoernooi dus verdeeld in 3 delen: een toernooi voor al onze teams van de oostkant van Medellín (op woensdag 11 december), een toernooi voor al onze teams van de westkant van Medellín (op donderdag 12 december) en een finaletoernooi voor de beste 4 teams in elke leeftijdscategorie (op vrijdag 13 december).
 
De stad Medellín is verdeeld in 16 deelgemeenten (en elke deelgemeente bestaat vervolgens weer uit vele wijken). Een rivier scheidt Medellín in tweeën; aan beide kanten van de rivier (oostkant en westkant) liggen 8 deelgemeenten. Momenteel werkt Stichting Aros de Esperanza in 4 deelgemeenten aan de westkant van Medellín en in 4 deelgemeenten aan de oostkant. In elke deelgemeente werken wij in 1 wijk.


De namen van de 8 wijken waar wij momenteel werken zijn de volgende:


Westkant Medellín: 

- wijk Blanquizal: deelgemeente San Javier (13) 

- wijk Aures 1: deelgemeente Robledo (7) 

- wijk Efe Gómez: deelgemeente 12 de Octubre (6)

- wijk Hato Viejo: gemeente Bello (ligt boven deelgemeente Robledo)


Oostkant Medellín:
- wijk Popular 1: deelgemeente Popular (1)

- wijk El Jardín: deelgemeente Manrique (3)

- wijk San Pedro: deelgemeente Aranjuez (4)

- wijk 8 de Marzo: deelgemeente Buenos Aires (9)

 

Zowel het Eindtoernooi sector Oost als het Eindtoernooi sector West wordt gespeeld in 5 leeftijdscategorieën: t/m 8, 10, 12, 14 en 16 jaar. Alle teams worden per categorie verdeeld in 1 groep van 4 teams met elk 3 groepswedstrijden. M.b.t. de categorieën t/m 10 en t/m 12 jaar hebben wij zelfs 2 groepen gemaakt omdat zowel de wijk El Jardín als de wijk Popular 1 inmiddels zoveel deelnemende meisjes hebben dat zij meerdere teams in deze 2 leeftijdsgroepen hebben ingeschreven.

 

Per leeftijdscategorie gaan de beste 2 teams door naar het Finaletoernooi dat wordt gehouden op vrijdag 13 december. Alle wedstrijden hebben een duur van 4 keer 8 minuten. 
 

Om het eindtoernooi 2013 een extra mooi tintje te geven hebben wij voor alle deelnemende meisjes mooie medailles laten maken (met op de voorkant ons logo en op de achterkant een inscriptie bedrukt op een afbeelding van een basketbal). Het krijgen van een medaille vinden de meisjes namelijk prachtig, want zo vaak gebeurt dit niet in hun leven! Zo hadden wij bijvoorbeeld m.b.t. ons eindtoernooi 2012 ook alle deelnemende meisjes een medaille gegeven die de meisjes gelijk allemaal hebben opgehangen aan de muren van hun slaapkamers, zo trots zijn ze erop!

 

 

 

Op woensdag 11 december zijn we dus ons Eindtoernooi editie 2013 begonnen met het toernooi sector Oost. Aan dit toernooi namen al onze teams deel van de wijken Popular 1, El Jardín, San Pedro en 8 de Marzo. Zie onze website voor het verslag van deze prachtige toernooidag inclusief 48 foto's en 16 video's.

Op donderdag heeft vervolgens ons Eindtoernooi sector West plaatsgevonden. Aan dit toernooi namen al onze teams deel van de wijken Aures 1, Blanquizal, Efe Gómez en Hato Viejo. Zie hieronder het verslag van deze eveneens prachtige toernooidag inclusief 57 foto's en 13 video's. Plus in de komende dagen zullen wij ook het verslag van de Finaledag op onze website plaatsen. 

Het Eindtoernooi sector West werd (evenals het Eindtoernooi sector Oost) gehouden op de basketbalvelden van het recreatiepark Comfama Pedregal. Van de directie hadden we 1 veld in een indoorhal mogen huren en 1 buitenveld. Hierdoor konden we steeds 2 wedstrijden tegelijkertijd laten spelen.

 

Het Eindtoernooi sector West begonnen wij op dezelfde manier als het Eindtoernooi sector Oost, namelijk met het toespreken van alle aanwezigen, o.a. een welkomstwoord en de uitleg van de toernooiregels. En natuurlijk bespraken wij ook onze projectdoelstellingen. Zo staat sportief spelen bijvoorbeeld hoog in het vaandel bij Stichting Aros de Esperanza. Wij zijn namelijk een sociaal basketbalproject met sociale doelstellingen. Zich correct gedragen met gepaste waarden en normen, zowel thuis als op school, in ons project en op straat is namelijk een voorwaarde om aan ons project te mogen deelnemen. Voor en na een wedstrijd moeten de meisjes bijvoorbeeld elkaar dan ook altijd verplicht de hand schudden.


Onze andere doelstellingen zijn het verplicht moeten studeren, zich afzijdig houden van drugs en bendes en proberen om tienerzwangerschap te voorkomen. Het gaat ons er dus niet om of een meisje een goede basketbalspeelster wordt. Het gaat erom dat wij de meisjes proberen te behoeden voor de vele gevaren die hier in Colombia op de loer liggen en hen een goede toekomst willen geven.   
 

 

 

 

 

  

Zie hierbij ook 2 video's van de opening van het Eindtoernooi sector West.

 

- openingswoord Guido: http://youtu.be/YXCxDSkJ4pw

 

- vrijwilliger Teun Zevenhek vermaakt de deelnemende teams: http://youtu.be/dbpFmR13Q90

 

- zang en dans met teams wijk Blanquizal: http://youtu.be/VQyqv_tpJfI

 

- uitleg toernooiregels door onze coördinatrice Andrea: http://youtu.be/hEBDyHNXsbA  


Na afloop van de opening begonnen wij met de eerste wedstrijden! Om de wedstrijden in goede banen te leiden hadden we 2 officiële scheidrechters ingehuurd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zie hierbij ook 7 video's m.b.t. enkele gespeelde wedstrijden tijdens het Eindtoernooi sector West: 


Warming-up team t/m 12 jaar Aures 1:

 

- video 1:  http://youtu.be/E8loBxvFZ4I

 

- video 2: http://youtu.be/BSaikutI13A  

 

Cheers teams Hato Viejo en Aures 1:

 

- cheer Hato Viejo: http://youtu.be/ymiOiob9p78

 

- cheer Aures 1: http://youtu.be/OIISxvFep88

 

Handen schudden na afloop wedstrijd Hato Viejo - Aures 1:

 

- http://youtu.be/-OxJRv702lA

 

Video's wedstrijden:

 

- wedstrijd Blanquizal tegen Hato Viejo t/m 12 jaar: http://youtu.be/HCitf0JzU6g  

 

- wedstrijd Aures 1 tegen Hato Viejo t/m 8 jaar: http://youtu.be/DqwD1bYHEHM


Net als tijdens het Eindtoernooi sector Oost was het tijdens het Eindtoernooi sector West ook zeer leuk leuk om te zien dat de meisjes zoveel plezier beleefden aan het toernooi! Net als het Eindtoernooi Oost was ook het Eindtoernooi sector West een schitterend succes met allemaal zeer veel blije gezichten!

 

 En het is fantastisch om te zien dat zoveel meisjes waarmee wij ons project in elk van de 8 wijken waar wij momenteel werken zijn begonnen nog steeds allemaal deel uitmaken van Aros de Esperanza! Veel van hen stevenden namelijk allemaal recht op het verkeerde pad af toen wij hen leerden kennen. Echt geweldig dat wij ze dankzij ons project op het rechte pad hebben kunnen houden!

Ook was het speelniveau van de meisjes weer heel leuk om te zien. Plus alle teams waren (net als gisteren) ook allemaal weer zo aan elkaar gewaagd dat ze allemaal kans hadden op het halen van het Finaletoernooi.

Uiteindelijk gingen de volgende teams over naar het Finaletoernooi op vrijdag 13 december:

- leeftijdscategorie t/m 8 jaar: Hato Viejo (1e) en Aures 1 (2e)

- leeftijdscategorie t/m 10 jaar: Blanquizal (1e) en Hato Viejo (2e)

- leeftijdscategorie t/m 12 jaar: Efe Gómez (1e) en Hato Viejo (2e)

- leeftijdscategorie t/m 14 jaar: Hato Viejo (1e) en Efe Gómez (2e)

- leeftijdscategorie t/m 16 jaar: Hato Viejo (1e) en Efe Gómez (2e)


En net als gisteren was ook de uitreiking van de medailles weer echt een spectaculair gezicht. Wederom zoveel speelsters bij elkaar!!         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hierbij ook 2 video's van de medaille-uitreiking:
 

- video 1: http://youtu.be/ILvNbyGLzYw 

 

- video 2: http://youtu.be/kJCK-_zJdVo


En net als gisteren waren vandaag ook alle deelnemende meisjes ongelooflijk blij en trots op hun medailles!      

 

 

 

 

 

 

 

 

Het enige smetje op de dag was het ongepast gedrag van enkele meisjes van de wijk Blanquizal. Het betreffende team van Blanquizal hebben wij echter meteen hierop aangesproken en als sanctie uit het toernooi gehaald.

 

Op vrijdag 13 december wordt dus het Finaletoernooi gehouden voor de teams die vandaag 1e en 2e zijn geworden in hun respectievelijke leeftijdscategorie. Dat belooft een zeer mooie dag te worden want voor het Finaletoernooi hebben wij nog mooiere basketbalvelden met nog grotere tribunes gehuurd!

En voor de winnaars van het Finaletoernooi wordt het helemaal een superdag want de prijs voor de 5 kampioenteams is namelijk een gratis trip naar een schitterend recreatiepark in januari, die via mooie winnarescheques aan hen zal worden uitgereikt.

Maar winst of verlies, elk meisje heeft ook vandaag een geweldige dag gehad! Op weg naar huis in de bussen zat de sfeer er dan ook nog steeds goed in bij de meisjes!  

 

En het feest voor alle deelnemende meisjes is nog niet over, want op respectievelijk zaterdag 14 december en zondag 15 december gaan wij als feestelijke jaarafsluiting alle meisjes en hun familie uitnodigen naar een pretpark met mooie zwembaden en andere leuke attracties!   

Zie hieronder nog een verdere selectie van foto's gemaakt tijdens het Eindtoernooi sector West.
    

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meer nieuws:

MET DANK AAN ONZE SPONSORS


Particuliere donateurs www.uniquewebdesign.nl www.avelon.nl www.adinco.nl www.oudemaas.nl